Na českom Trutnoff Open Air Festivale vystúpi aj španielska formácia Ska-P. Podujatie, ktoré bolo známe pod názvom Trutnov Open Air Festival, sa bude konať od 14. do 17. augusta. Organizátor Martin Věchet uviedol, že kapelu pozvali aj pre časté prosby návštevníkov.

"S prichádzajúcou jarou v mesiaci vrán vybubnovávame ďalšie kapely tohtoročného augustového stretnutia. Naše mokasíny k 30 rokom festivalu prídu roztancovať Ska-P. Veríme, že jediná noha spolubojovníkov v našej pevnosti nezostane v pokoji a po mesiacoch hladu potešíme nejedno srdce," uviedli pre nich typickým spôsobom organizátori Trutnoff Open Air Festivalu.

Okrem Ska-P bude jednou z najväčších hviezd podujatia americká speváčka a umelkyňa Patti Smith. Účasť tiež potvrdili The Plastic People of the Universe, Polemic, Doctor Victor, MIG 21, Dymytry, Čankišou, Fast Food, DG 307, Jiří Schmitzer, Imodium, Garage & Tony Ducháček, Oldřich Kaiser & Dáša Vokatá, Visací Zámek, The.Switch, Mňága a Žďorp, Sto Zvířat, Krucipüsk, Poletíme?, Hentai Corporation, Please The Trees, Velvet Underground revival, Pavel Fajt či DJ Geronimo.

Ska-P vznikli v roku 1994, kedy vydali aj svoj debutový eponymný album. O dva roky na trh uviedli štúdiovku El Vals del Obrero, po ktorej nasledovali albumy Eurosis (1998), Planeta Eskoria (2000) a Que Corra La Voz!! (2002). V roku 2005 kapela ohlásila pauzu. Na scénu sa vrátila o tri roky neskôr a vydala štúdiovky Lágrimas y Gozos (2008) a zatiaľ poslednú 99% (2013). Na konte majú Ska-P aj tri živáky a vlani fanúšikom ponúkli kompiláciu TODO Ska-P.


Zdroj: SITA, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ska-p