Anglický hudobník Paul McCartney vydá 10. júna výberovku s názvom Pure McCartney (pure = čistý/nefalšovaný). Novinka bude obsahovať skladby, ktoré niekdajší člen legendárnych The Beatles nahral ako sólový interpret, ale aj so skupinami Wings a The Fireman.

Pure McCartney sa dostane na trh ako kolekcia štyroch CD, ktoré ponúknu 67 skladieb. Ďalej tiež na dvoch CD s 39 piesňami alebo na štyroch vinyloch, ktoré budú obsahovať 41 skladieb. "Túto kolekciu si môžete užívať počas dlhej cesty autom alebo počas domácich večerov či na párty s priateľmi," uviedol spevák na margo novinky. Jej obsah je tak príjemným pripomenutím nadčasových skladieb, obal však fanúšikov prekvapí, keďže s fúzami sme speváka nevideli už poriadne dlho.

Kompilácia mapuje jeho kariéru po ukončení činnosti skupiny The Beatles, sám však takýto popis odmieta. "Slovo kariéra je trocha zavádzajúce, pretože pre mňa ide skôr o hudobné dobrodružstvo než o určité zamestnanie. Som veľmi rád, že som mohol napísať a nahrať toľko skladieb, pričom každá z nich je iná," dodal muzikant, ktorý nedávno potvrdil, že 16. júna vystúpi v pražskej O2 Aréne. Na turné s názvom One On One však na rozdiel od kompilácie nebudú v jeho setliste chýbať ani legendárne skladby, ktoré napísal v období pôsobenia "chrobákov".

73-ročný spevák, multiinštrumentalista a skladateľ, celým menom James Paul McCartney, je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov.

Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v spomínanej skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom spomínaného dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. Sólovo má McCartney na konte šestnásť štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).

Zdroj: SITA (Paulmccartney.com, archív)
Foto: Facebook.com/PaulMcCartney

Súvisiaci interpreti: Paul McCartney