Známa slovenská reggae kapela Medial Banana si pre svojich fanúšikov pripravila jarnú lahôdku. Po takmer štyroch rokoch vydáva v týchto dňoch debutový album Uplifted, na ktorom môžete nájsť 14 nových energických skladieb. Okrem dominantného zvuku new roots reggae si na svoje prídu aj fanúšikovia dancehallu, dubu či ska.

K nahrávaniu si Medial Banana prizvali hudobníkov zo slovenskej, ale aj zahraničnej scény. Medzi najväčšie mená patria legendárny General LevyTribuman alebo bulharský Jahmmi Youth zo zoskupenia Roots Rocket, ktoré tento rok získalo prvé miesto v regionálnom kole súťaže Rototom Reggae Contest. Špeciálnou chuťovkou je skladba, na ktorej pracovala kompletná smotánka slovenskej reggae scény: N3O, Ryhha, Jr. Smile, Loopata Makay či Rida Radar. Pozvanie na hosťovačku prijal aj jeden z najnovších slovenských objavov, talentovaný Superior a čerešničkou na torte zvanej Uplifted je spolupráca s legendárnym jamajským štúdiom Tuff Gong, ktoré založil ešte Bob Marley. Jamajskí hudobníci zabezpečili mix dvoch skladieb Medial Banana a o zvyšok sa postaral pražský Cocoman.

Nahrávanie a všetky práce na albume zastrešil nový label Batelier Records a už od pondelka, 29. aprílam je k dispozícii na zakúpenie online MP3 na webe, pričom fyzické CD a vinyly budú v predaji o niekoľko dní neskôr. Fanúšikovia majú možnosť osláviť vydanie albumu Uplifted spolu s kapelou na veľkom česko-slovenskom turné so zastávkami v takmer 15 mestách. Všetky bližšie informácie o presných dátumoch aj zastávkach budú zverejňované na fanpage Batelier Records ako aj na webe Medialbanana.com.


Redakciu Hudba.sk informovala za vydavateľstvo Batelier Records Zuzana Greskovičová.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana