Z tábora H16 nejaký čas neprichádzali žiadne novinky, to sa však zmenilo tento týždeň, keď Otis vypustil prvú ochutnávku z jeho pripravovanej druhej sólovky. Na domácej scéne sa okrem neho činili ešte Vladis a Radikal. Zo zámoria dorazili novinky napríklad od The Roots, dvojice Skyzoo & Torae či Wyclefa, no bohužiaľ aj správa o tom, že zomrel DJ E-Z Rock.

Otis, predtým známy aj ako Kardinál Korec alebo Otecko, plánuje tento rok vydať svoju druhú sólovku. Názov nasledovníka albumu To som ja z roku 2011 síce zatiaľ nie je známy, pred pár dňami sme sa však dočkali prvého singlu. Stala sa ním skladba Teraz alebo nikdy v produkcii Romana Zámožného, ktorú člen H16 vypustil priamo ako videoklip.

Otis - Teraz alebo nikdy

S novým videom sa prihlásil aj Vladis, ktorý bude 17. mája krstiť v bratislavskom Lofte svoj nový album Diamant. Vizuálu sa dočkala skladba Nepriateľ, ktorú produkoval Emeres a vokálmi do nej prispela speváčka Nicole.

Vladis feat. Nicole - Nepriateľ

O poslednú tohtotýždňovú domácu novinku sa postaral Radikal, ktorý dodal skladbu Naveky ulica. Tú produkoval Creame, pričom track sa bude nachádzať na jeho producentskom albume Odraz, ale aj na pripravovanom Radikalovom mixtape.

Radikal - Naveky ulica

The Roots vydajú 13. mája svoju jedenástu štúdiovku s názvom ...And Then You Shoot Your Cousin. Z nej po prvom singli When The People Cheer predstavili ďalšiu ochutnávku v podobe tracku Tomorrow. Zaujímavosťou je, že v ňom vôbec nerapuje Black Thought a o vokálnu časť sa postaral iba spevák Raheem DeVaughn.

The Roots feat. Raheem DeVaughn - Tomorrow

Skyzoo a Torae vyslyšali priania svojich fanúšikov a oznámili, že 27. mája vydajú spoločný album s názvom Barrel Brothers podľa ich rovnomennej skladby z roku 2010. To, že pôjde o jeden z albumov roka, je jasné už po vypočutí prvej ukážky s názvom Blue Yankee Fitted. Skladbu produkoval !llmind.

Skyzoo & Torae - Blue Yankee Fitted

Wyclef Jean vlani 29. apríla vydal mixtape April Showers, no až teraz, presne o rok neskôr, predstavil videoklip k titulnej skladbe. V nej hosťuje Troy Ave.

Wyclef Jean feat. Troy Ave - April Showers

Redman by mal tento rok vydať pokračovanie svojej tretej štúdiovky Muddy Waters z roku 1996, ktorá ponesie názov Muddy Waters 2: Even Muddier. Najnovšie potešil svojich fanúšikov krátkym videom, ktoré slúži ako ukážka skladby Hammertime.

Redman - Hammertime

DJ Kay Slay momentálne pripravuje mixtape The Last Hip Hop Disciple, z ktorého krátko po sebe predstavil video ku skladbe Real Hip Hop a následne track NYC Shine. V prvej menovanej hosťujú Papoose, Vado a Ransom, v druhej zas trojica Sheek Louch, Joell Ortiz a Sauce Money.

DJ Kay Slay feat. Papoose, Vado & Ransom - Real Hip Hop

DJ Kay Slay feat. Sheek Louch, Joell Ortiz & Sauce Money - NYC Shine

Biz Markie v nedeľu prostredníctvom Twitteru informoval o tom, že vo veku 46 rokov zomrel DJ E-Z Rock, ktorý bol členom dua Rob Base & DJ E-Z Rock. To sa preslávilo v roku 1988 skladbou It Takes Two z rovnomenného albumu. Príčina jeho úmrtia nie je zatiaľ známa.

Rob Base & DJ E-Z Rock - It Takes Two

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/pages/Otecko-H16

Súvisiaci interpreti: H16, The Roots