Na konci apríla zverejnili svoje nové skladby dve kapely, ktorých pripravované albumy patria medzi najočakávanejšie na súčasnej indie scéne. Kým britskí Everything Everything sa vyznačujú hravým eklektizmom, Austrálčania Tame Impala posúvajú hranice psychedelického popu. Takto znie ich nová tvorba.

Everything Everything pred dvoma dňami zverejnili pieseň Regret, ktorá sa bude nachádzať na albume Get To Heaven. Z novinky, ktorá by mala vyjsť 15. júna, manchesterská formácia už vo februári predstavila výborný prvý singel a videoklip Distant Past. Štúdiovka bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb. Na produkcii albumu pracoval Stuart Price, s ktorým spolupracovali napríklad aj New Order, Madonna, Kylie Minogue, The Killers, Pet Shop Boys a mnohí ďalší.

Hoci typický "poptimistický" zvuk kapely ostáva, pri tvorbe albumu myslel frontman Jonathan Higgs na veci, ktoré veľa dôvodov na úsmev nedávajú. "Chcel som spraviť niečo, čo vás nahnevá a vy s tým budete chcieť niečo spraviť, pretože tak som sa cítil. Nepýtajte sa ma na politickú situáciu v Sýrii alebo na Ukrajine. Cítim sa preto mizerne, zmätene a znepokojuje ma to, pretože neviem, kto je dobrý a kto zlý," uviedol v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME).


Austrálska kapela Tame Impala v ten istý deň (29.4.) zverejnila krátku, menej ako dvojminútovú skladbu Disciples. Ide o ďalšiu ukážku z očakávaného albumu Currents, ktorého presný termín vydania zatiaľ formácia neprezradila. Štúdiovka by však mala vyjsť tento rok a bude obsahovať aj piesne ako Let It Happen, Cause I'm a Man, Eventually, Yes, I'm Changing či Less I Know the Better. Kapelu, ktorá sa vlani v júli predstavila na trenčianskej Pohode, za album Lonerism (2012) nominovali na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album.


Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Facebook.com/EverythingEverythinguk

Súvisiaci interpreti: Tame Impala