Britská indie-rocková formácia Bloc Party pomenovala svoju pripravovanú štvrtú štúdiovku jednoducho Four. Nahrávka sa dostane do predaja 20. augusta, pričom o jej produkciu sa postaral Alex Newport. Ten v minulosti spolupracoval napríklad s kapelami ako Death Cab for Cutie alebo The Mars Volta.

Skupina predstaví nové skladby z albumu na troch júnových koncertoch v Glasgowe, Manchestri a Londýne a neskôr v lete aj na ďalších vystúpeniach v Európe a USA. Vystúpia aj na poľskom Open'er Festivale (4. - 7. júla) a rakúskom Frequency (16. - 18. augusta).

Bloc Party na scéne debutovali albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years, s ktorým zaznamenali úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a muzikanti zaň boli nominovaní aj na Mercury Prize, ktorú napokon získali Antony and the Johnsons.

Nasledovníkom nahrávky Silent Alarm bola štúdiovka A Weekend in the City (2007), po ktorej ešte vydali album Intimacy (2008). Po skončení turné k tejto nahrávke v roku 2009 skupina ohlásila prestávku. Spevák Kele Okereke sa v tom čase prezentoval debutovým sólovým počinom The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011).

Informácie pochádzajú z webstránky Nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Blocparty.com

Súvisiaci interpreti: Bloc Party