V programe 11. ročníka festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa uskutoční v dňoch 16. až 18. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, najnovšie pribudli americký producent a raper Madlib spoločne s Freddiem Gibbsom, funkový hudobník Dâm-Funk, poľský raper Małpa či slovenská skupina Moja Reč. Svoju účasť na podujatí však niektoré z ohlásených mien odriekli.

Sú nimi Dudley Perkins, Georgia Anne Muldrow a formácia Gangrene, ktorej člen The Alchemist prijal ponuku od Eminema, aby s ním v rovnakom termíne išiel na ázijské turné. Na svojej oficiálnej webstránke to oznámili organizátori festivalu.

Tridsaťosemročný Madlib, vlastným menom Otis Jackson Jr., pochádza z kalifornského Oxnardu a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1993. Odvtedy vydal viac než dvadsať sólových albumov pod rozličnými pseudonymami a taktiež spolupracoval s množstvom interpretov ako napríklad J Dilla, Talib Kweli, Guilty Simpson, Percee P, Planet Asia, MF Doom alebo De La Soul, pričom pre viacerých z nich produkoval celé albumy.

Madvillain (MF DOOM & Madlib) - Strange Ways

Nemenej zaujímavým menom je Dâm-Funk, taktiež hviezda labelu Stones Throw, ktorá vracia slávu typickému zvuku zo začiatku 80. rokov a štýlom ako boogie či electro-funk. Robí to však spôsobom, ktorý ho radí medzi najzaujímavejších soulových a funkových umelcov súčasnosti.

Dâm-Funk - Hood Pass Intact

Na Hip Hop Kempe 2012 okrem vyššie spomínaných interpretov vystúpia napríklad aj Mos Def, Dilated Peoples, Elzhi, Diamond D, Jean Grae, Danny Brown, Beat Junkies, Snowgoons, Foreign Beggars, Macklemore, Majk Spirit, Oliver Lowe, Gramo Rokkaz, Ektor alebo Ty Nikdy. Vstupenky na festival stoja 1300 českých korún (v prepočte 50,60 eura), táto cena platí do konca júna.

Zdroj: SITA
Foto: Stonesthrow.com

Súvisiaci interpreti: Madlib