Spevák Lukáš Adamec pred rokom vyhral poslednú sériu Česko Slovenskej SuperStar, no ostal verný svojej skupine Siempre, s ktorou si postupne buduje meno na domácej scéne. Občas však treba fanúšikov aj prekvapiť a pripomenúť sa niečím nezvyčajným. Podarilo sa mu to novým letným singlom s názvom Neboj sa.

Lukáš Adamec so svojou skupinou Siempre už nahral nový album, ktorý sa čoskoro dostane aj na pulty obchodov. Do rádií mieri v týchto dňoch prvý singel Neboj sa, ktorý sa prekvapujúco nesie v reggae rytme a má výrazne exotický nádych. Teda žiadny rock či funk, na čo boli fanúšikovia skupiny zvyknutí, ale jamajské rytmy pripomínajúce letné horúčavy a prázdninovú pohodu. 

"Chceli sme aj takto vyjadriť všestrannosť nášho hudobného smerovania. Nie je to reggae na štýl UB 40, skôr sme sa pokúsili o hlbšie načretie do histórie, inšpiráciou boli napríklad prvé platne Boba Marleyho či Lee Scratch Perryho," vysvetlil spevák, ktorý sa po víťazstve v superstar rozhodol ísť svojou vlastnou cestou.

S pokojnou a pohodovou hudbou je v ostrom kontraste text skladby. "Je o týpkovi, ktorý navrhuje dievčaťu, aby opustilo terajšieho partnera a odišlo s ním. A to nielen pre vzájomnú príťažlivosť, ale aj preto, že sa trápi a vo vzťahu pokračuje len zo zvyku," opisuje Adamec, ktorý text sám napísal a odkazom piesne odporúča riadiť sa všetkým. "Nebojme sa urobiť zmenu vo svojom živote. Načo nasledovať slepo stádo, buďme odvážni," hovorí držiteľ ocenenia Skokan roka za rok 2011 v ankete Slávik.

Lukáš Adamec a Siempre - Neboj sa (Hemendex LIVE, Rádio Expres, 2012)

Od reggae, cez funk rock ku Guns N' Roses

K singlu Neboj sa už skupina nakrútila aj videoklip, ktorý by sa mal na verejnosť dostať v priebehu júna, podobne ako nový album s jednoduchým názvom SiEMPRE & Lukáš Adamec. Obsahovať bude 12 piesní. "Reggae je cítiť najmä v prvom singli, inak sa na albume strieda množstvo ďalších melódií a motívov. Globálne by som ich označil ako rockové, ale je to skôr taký náš 'Siempre rock' s prvkami funku," priblížil kapelník a gitarista skupiny Peter Malinovský.

Košickí hudobníci plánujú aj toto leto množstvo koncertov, špeciálne sa tešia najmä na úlohu predskokanov počas premiérovej šou Guns N' Roses na Slovensku 13. júla na letisku v Piešťanoch. "Keď sme sa to dozvedeli, cítili sme sa ako v rozprávke. Je to veľká legenda, takže pre nás to bude výzva i zodpovednosť. Ale určite urobíme všetko pre to, aby sme sa predviedli v tom najlepšom svetle a prispeli k tejto obrovskej rock'n'rollovej párty," dodal Lukáš Adamec.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík z agentúry JK Media.

Súvisiaci interpreti: Siempre