Na Topfeste stále prší - táto veta už po jeho deviatom ročníku platiť nebude. Počas uplynulých dní bolo na letisku v Piešťanoch po celý čas slnečné počasie a návštevníci si tak mohli nerušene užiť koncerty kapiel ako Lordi, Nightwish či Kabát.

Kabát koncertoval po viac ako polroku a na Topfest prišiel s novým programom, novou scénou a efektami. "Sme radi, že všetko na svete sa mení, ale Kabáti sú na Topfeste stále. Pre tento rok sme trochu pozmenili repertoár, scénu, svetlá a aj efekty - predsa len, hráme tu už deviaty raz," uviedol spevák skupiny Josef Vojtek.

Najväčšími ťahákmi festivalu však podľa návštevníkov boli na poslednú chvíľu oslovení Lordi a headliner z Fínska - kapela Nightwish, ktorá na Slovensko priviezla šou s množstvom pyrotechniky. V ponuke nezaostával ani tanečný stan Top Trance, kde sa predstavili mená ako Martin Solveig, Markus Schulz, Jochen Miller či Marcel Woods.

Topfest 2012 je minulosťou. Jeho priaznivci sa však už teraz môžu začať tešiť na budúci jubilejný ročník festivalu, ktorý sa uskutoční v prvý prázdninový víkend roku 2013.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Súvisiaci interpreti: Kabát, Nightwish