Od pondelka v európskom rozhlasovom éteri opäť počuť hlas speváka Jamesa Blunta, ktorý práve vydal svoj nový singel Bonfire Heart. Táto pieseň je prvou z ohláseného albumu Moon Landing. Jeho oficiálne vydanie je naplánované na 21. októbra.

Bonfire Heart napísal bývalý vojak James Blunt spolu s Ryanom Tedderom (frontman skupiny One Republic), ktorý singel aj produkoval. Tak ako všetky najlepšie Jamesove veci, aj tento singel sa vyznačuje najmä chytľavou, ľahko zapamätateľnou melódiou a textom, ktorý tak, ako ostatné spevákove piesne, nekĺže len po povrchu.  

O zvyšné piesne na albume Moon Landing sa postaral Tom Rothrock (Beck, Moby, Foo Fighters), ktorý je zodpovedný aj za jeho megaúspešný debut Back To Bedlam, s pomocou Martina Terefeho (KT Tunstall, Martha Wainwright, Jason Mraz). "Je to dosť osobný album, a tiež tak trochu návrat k začiatkom. Je to o mne a o producentovi Tomovi, o hľadaní toho, kde začal celý tento príbeh a kde sme teraz," povedal Blunt pre Digital Spy. 

Od vydania jeho prvotiny v roku 2004 mal James Blunt štyri No.1. single a vyhral množstvo hudobných ocenení, vrátane BRIT Awards, Ivor Novello Awards, päťkrát bol nominovaný na cenu Grammy. Celosvetovo predal takmer 17 miliónov albumov a viac ako 20 miliónov singlov.  

Vypočujte si nový singel Jamesa Blunta - Bonfire Heart:


Zdroj: Zuzana Štelbaská (Forza Music), Digitalspy.co.uk
Foto: Forza Music

Súvisiaci interpreti: James Blunt