Český spevák Xindl X vystúpi 6. novembra v bratislavskom KC Dunaj. Hudobník sa tu zastaví v rámci turné Čecháček Made Tour, počas ktorého sa predstaví aj v Brne a Prahe. Fanúšikovia sa môžu tešiť na trojhodinovú šou a tiež na hostí ako The Tap Tap, David Deyl, Voxel, Pavel Callta, Petr Lüftner či Mirka Miškechová.

Xindl X si po ohlásených koncertoch plánuje dať pauzu od vystupovania a na pódiá by sa mal vrátiť až na budúci rok cez leto. Medzitým sa chce venovať tvorbe soundtracku k filmovému muzikálu Raportér od Jakuba Sommera. Muzikant v súčasnosti pracuje aj na videoklipe k piesni Čecháček a totáček z ostatného albumu Čecháček Made (2014).

Xindl X, občianskym menom Ondřej Ládek, sa narodil 16. augusta 1979. V tvorbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom a bluesom. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl. V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař. Na konte má tiež nahrávky Xpívánky (2011) a Láska (2012).


Zdroj: SITA, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Xindl X