Americká speváčka a multiinštrumentalistka St. Vincent zverejnila videoklip k piesni New York. Tridsaťštyriročná interpretka vystriedala v pestrofarebnej novinke plnej nevšedných scén a rekvizít množstvo kostýmov.

O réžiu sa postaral Alex Da Corte. Hudobníčka predstavila pieseň New York naživo v roku 2016 a teraz v júni ponúkla aj štúdiovú verziu skladby. Muzikantka nedávno predstavila aj novú pieseň LA, ktorá sa spolu so skladbou New York objaví na jej pripravovanom albume. Názov ani dátum vydania nahrávky zatiaľ nie sú známe.


St. Vincent, vlastným menom Anne Erin Clark, začínala ako členka formácie The Polyphonic Spree. Prvý sólový album Marry Me vydala v roku 2007 a nadviazala naň počinmi Actor (2009), Strange Mercy (2011), Love This Giant (2012), ktorý nahrala s Davidom Byrnom, a St. Vincent (2014). Poslednú menovanú nahrávku vyhlásili týždenník New Musical Express (NME), portál Gigwise.com či denník The Guardian za album roka 2014. Štúdiovka hudobníčke vyniesla cenu Grammy a nomináciu na BRIT Award.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Renata Raksha - Facebook.com/St.Vincent

Súvisiaci interpreti: St. vincent