Martin Harich plánuje po nabitom lete na jeseň ďalšie cesty po svete spojené s hraním. "V lete som to, mám pocit, trochu s tým buskingom prehnal. Sedem týždňov s partičkou hudobníkov v dodávke, každý týždeň v inej krajine... Taliansko, Rakúsko, Nemecko, Luxembursko, Francúzsko, Poľsko, Malta," povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

"Na jeseň to bude pokojnejšie. Budeme cestovať len tri týždne, ale bude to pecka, chystáme sa totiž po prvý raz hrať do Spojených štátov,“ dodal spevák a v zápätí priznal, že už plánoval trasu, ktorou sa vydá. "Už som nad tým rozmýšľal a za tri týždne by sa dali vlastne obísť celé Spojené štáty. Mohli by sme pokojne ísť z East Coastu na West Coast, no potom som sa tak nad tým pozastavil, že načo, keď by sme tam mohli ísť aj trikrát a dať to všetko postupne," priblížil sympatický interpret, ktorého v Spojených štátoch čaká popri hraní na ulici i niekoľko klubových koncertov.

"Bude to v podstate také miniturné, busking aj kluby. Teším sa, že už bude jeseň a nebude vonku také peklo. V lete to bolo miestami šialené, hlavne v Taliansku. Aj keď zrovna tam sme dohodli podstatnú časť tohto jesenného turné, takže čo sa týka kontaktov, to bolo zas veľmi prínosné," poznamenal.

Do októbrového odletu ho však okrem plánovania cesty a nových setlistov čaká ešte jedna milá povinnosť na Slovensku. "Posledné mesiace som totiž chodil relatívne často na Maltu za chalanmi, s ktorými som pracoval na skladbe Remember me, tak som si povedal, že by som ich zas na oplátku niekedy zobral ja sem. Prídu ku mne do Mikuláša koncom septembra a budeme pokračovať v tom, čo sme začali a makať na novej pesničke," prezradil spevák.

Zdroj: SITA
Foto: Peter Dobiáš 

Súvisiaci interpreti: Martin Harich