Juhokórejský raper PSY sa so svojím globálnym hitom Gangnam Style po šiestich týždňoch od nasadenia dostal na vrchol britského singlového rebríčka. Oproti minulému týždňu, keď mu patrila tretia priečka, sa predaj tohto singla zvýšil o 73 percent.

PSY sa tak stal vôbec prvým interpretom kórejskej popovej scény (K-pop) na vrchole UK Chartu. Originál Gangnam Style už určite všetci poznáte, takže namiesto pôvodného videa ponúkame prerábku v štýle 8-bitových soundtrackov starých počítačových hier, samozrejme aj s rovnako prerobeným videom. A keďže Gangnam Style je fenoménom, ktorému nie je nič sväté, v dnešnom vydaní Týždňa v hard & heavy si môžete vypočuť aj jeho metalovú coververziu.

PSY - Gangnam Style (8-bitová verzia)

PSY vytlačil z prvej pozície skladbu Hall Of Fame írskej pop-rockovej skupiny The Script a amerického rapera Will.i.ama, ktorej patrí aktuálne druhé miesto. Z deviatky na trojku sa posunul americký raper Flo Rida so singlom I Cry, na štvorke je jeho krajanka Taylor Swift s piesňou We Are Never Ever Getting Back Together. Prvú päťku uzatvára americký R&B spevák Ne-Yo so singlom Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself). Do top 10 sa tento týždeň nedostala žiadna novinka.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britských rebríčkoch

Albumový rebríček dobyli Mumford & Sons

Britská indie-folková formácia Mumford & Sons debutuje so svojou druhou štúdiovkou Babel (2012) na vrchole britského albumového rebríčka. Pre štvorčlennú formáciu z Londýna je to prvá nahrávka na vrchole UK Chartu.

V prvom týždni sa z nej predalo 159-tisíc kópií, čím sa stala zatiaľ najrýchlejšie sa predávajúcim albumom roka. Doterajšie prvenstvo držala Lana Del Rey s albumom Born To Die (2012), z ktorého sa v prvom týždni predalo iba približne 117-tisíc kópií. Mumford & Sons majú v top 10 hneď dvojité zastúpenie, keď sa ich prvý album Sigh No More (2009) posunul z 21. miesta až na 10.

Mumford and Sons - I Will Wait

Na druhej priečke je ďalšia novinka, ktorou je album Uno! americkej pop-punkovej skupiny Green Day. Z dvojky na trojku klesla speváčka Pink s nahrávkou The Truth About Love (2012). Pokles zaznamenal aj album Battle Born (2012) americkej rockovej kapely The Killers, ktorý sa po minulotýždňovom debute na prvom mieste prepadol až na štvorku.

Piata priečka patrí tretej tohtotýždňovej novinke - albumu Together (2012) dvojice Jonathan & Charlotte. Do top 10 sa okrem toho dostala ešte jedna novinka, ktorou je štúdiovka Album Title Goes Here (2012) kanadského producenta a dídžeja deadmau5 na deviatke.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Jason DeCrow/Invision/AP Images

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons, Psy