Anglický spevák Sam Smith by si rád zaspieval na svadbe britského princa Harryho a jeho snúbenice, americkej herečky Meghan Markle. Vyjadril sa tak počas rozhovoru s denníkom The Sun.

"Som posadnutý. Chcem spievať na tej svadbe. Môj bože, veľmi rád. Bol by to môj splnený sen," povedal s tým, že má ale jednu podmienku. "Musel by som mať na sebe šaty a korunku," dodal so smiechom 25-ročný spevák.

Sam Smith, celým menom Samuel Frederick Smith, sa stal známym v roku 2012 vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. O rok neskôr sa podieľal na singli La La La, ktorý vydal producent Naughty Boy a taktiež vydal EP nahrávku Nirvana. Na ňu nadviazal albumami In The Lonely Hour (2014) a nedávno vydaným The Thrill Of It All (2017), z ktorého pochádzajú single Too Good at Goodbyes a One Last Song, ku ktorému len včera zverejnil oficiálny videoklip.

Smith je víťazom ankety BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Okrem toho získal napríklad štyri ceny Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards. Nahral aj pieseň Writing's On The Wall pre bondovku Spectre (2015), ktorá mu vyniesla Oscara a Zlatý glóbus.


Vypočujte si album The Thrill Of It All:



Bonusová kuriozitka o princovej vyvolenej

Budúca nevesta princa Harryho, americká herečka Meghan Markle, je priamym potomkom anglického kráľa Eduarda III., ktorý vládol v rokoch 1327 až 1377. Odhalili to výskumníci z poprednej svetovej genealogickej organizácie New England Historic Genealogical Society v Bostone, ktorí tiež tvrdia, že Harry je teda jej vzdialený bratranec.

Genealóg Gary Boyd Roberts informoval, že Markle šľachtický pôvod zdedila po reverendovi Williamovi Skipperovi, ktorý prišiel na americký kontinent, konkrétne do Nového Anglicka, medzi prvými imigrantmi v roku 1639. Skipper je predkom herečkinho otca. Markle má tiež vzdialené príbuzenské vzťahy s ôsmimi americkými prezidentmi a desiatkami ďalších významných amerických osobností, ako napríklad hercami Jamesom Deanom a Royom Rogersom.

Zdroj: SITA (Thesun.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/samsmithworld

Súvisiaci interpreti: Sam Smith