Anglická speváčka Adele je proti používaniu svojich piesní v prezidentskej kampani miliardára Donalda Trumpa, ktorý tak robil bez jej vedomia. Informoval o tom britský denník The Independent s odvolaním sa na interpretkinho hovorcu.

"Adele nepovolila používanie jej hudby v akejkoľvek politickej kampani," uviedol manažment speváčky. Donald Trump používal na svojich stretnutiach s voličmi piesne Rolling In The Deep (2011) a Skyfall (2012), čo vyvolalo u jej fanúšikov negatívne reakcie na sociálnych sieťach.

Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu je už štvrtou interpretka, ktorá mala problém s Trumpovým výberom skladieb v kampani. Pred ňou to boli jej hudobní kolegovia Neil Young, ktorému prekážalo používanie jeho skladby Rockin' In The Free World (1989), R.E.M. s piesňou It's the End Of The World As We Know It (And I Feel Fine) (1987) a Steven Tyler z kapely Aerosmith s ich piesňou Dream On (1973).

Posledný menovaný mu prostredníctvom svojich právnikov poslal list, v ktorom ho žiadal o nepoužívanie spomínanej skladby. Či podobne zakročí aj Adele, zatiaľ nie je známe.


Zdroj: SITA (Independent.co.uk)
Foto: Heidi Gutman/NBC via AP

Súvisiaci interpreti: Adele