Kapela Wohnout aj počas kapelného voľna nezaháľa a pozýva fanúšikov do svojej maringotky. Singel Miss Maringotka z rovnomennej platne vznikal v lesoch pri Ústí nad Labem.

"Nakrúcali sme na úžasnom mieste. Maringotky všetkých druhov korešpondovali so skalnatou oázou plnou čerstvého snehu. A bola zima. Naša rola boli stanovená presne tak, ako to k nám sedí. Teda tri zaprášené babice a Matěj drsný švihák," popisuje nakrúcanie člen skupiny Honza Homola.


Príbehový videoklip nakrútil opäť Michal Skořepa, s ktorým kapela v poslednoom čase rada spolupracuje. "Wohnout sú hraví. Na minulom klipe Bída s nouzí som si užil, že sa môžem hrať a na Miss Maringotke som sa smel hrať ešte viac. Nie je bežné, aby ste poslali kapele ako prvý scenár totálnu schízu, čo vás napadne, s tým, že to s kapelou ešte preberiete, a oni vám napíšu, že to celé berú," komentuje režisér.

"Nakrúcanie sa muselo stihnúť za jeden deň, takže čo som si vymyslel, musel som si vyžrať. Je ale treba podotknúť, že všetci chlapci na čele s Matejom vo svojich hereckých výkonoch neurobili chybu. Takže to bola radosť. Zopárkrát som za kamerou menil trenky. Baví ma točiť pre Wohnout pomaly viac než pre vlastnú kapelu," dodal. Hlavnú úlohu popri členoch Wohnout dostala jediná dáma, a to pražská burleska a maliarka vystupujúca pod menom Therese Rosier.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout