Uprising Reggae Festival sa tento rok uskutoční už po piatykrát. Za ten čas prešiel dlhú cestu a našiel si svoje neodmysliteľné miesto na kultúrnej mape Slovenska a Európy. Oslava piatych narodenín bude veľkolepá, ako prví "gratulanti" sú ohlásení nemecko-francúzska kapela Irie Révoltés a aktuálna špička reggae scény Tarrus Riley.

Organizátorom Uprisingu sa od roku 2007 podarilo vytvoriť festival, ktorý každoročne navštevuje viac a viac ľudí. V rámci reggae a dancehallovej scény už patrí k najväčším európskym podujatiam. Počas krátkej existencie festival priniesol na Slovensko množstvo významných interpretov a hviezd nielen v rámci tradičných jamajských žánrov ale aj v hip-hope, dubstepe a urban & world music.

Po "smoliarskom" roku 2011 sú usporiadatelia odhodlaní pripraviť silný ročník plný zvučných mien, energie a zábavy. Jubilejný ročník sa uskutoční v dňoch 24. a 25. augusta na tradičnom mieste - bratislavských Zlatých pieskoch.

Prvým ohláseným headlinerom je jamajsko-americký interpret Tarrus Riley. Charizmatický spevák, ktorý vďaka svojmu prejavu a textom patrí k súčasnej špičke reggae scény, má na konte tri úspešné albumy, množstvo hitov a prestížne ocenenia od Reggae Academy Awards a EME Awards. Na Uprisingu vystúpi s The Blak Soil Band, kapelou legendárneho jamajského saxofonistu Deana Frasera.

Tarrus Riley - Superman 

Druhým ohláseným vystupujúcim je kozmopolitná kapela Irie Revoltés, ktorá sa na hlavné pódium festivalu vráti po troch rokoch. Skupina, ktorá vznikla v nemeckom Heidelbergu, no jej členovia rapujú aj po francúzsky, anglicky a španielsky, si zahrala aj na zimnej verzii festivalu v roku 2010. Záujem fanúšikov však neutícha a tak Irie Révoltés medzi gratulantmi v lete nesmú chýbať.

Dôležitou informáciou je spustenie predaja vstupeniek na festival už dnes (2.4.). Prvých 300 permanentiek je v predaji za špeciálnu cenu 17 Eur, po ich vypredaní cena stúpne na 23 Eur. Vstupenky sú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal. 

upútavka k Uprising Reggae Festivalu 2012

Irie Révoltés - Travailler (live - Summerjam 2011)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu. Priebežne aktualizované informácie nájdete na stránkach www.uprising.sk a www.facebook.com/uprisingreggaefestival.

Súvisiaci interpreti: Irie Révoltés, Tarrus Riley