Dve popredné kapely mladej vlny slovenského indie rocku v sobotu večer v bratislavskom Nu Spirit Clube zakončili spoločné turné. Koncerty Walter Schnitzelsson a Funny Faces v bratislavskom Nu Spirit Clube ste mohli sledovať online v priamom prenose vďaka službe Club Streamer.

Aktualizácia (00:30): Koncert a s ním aj priamy prenos pred pár minútami skončil. Ďakujeme, že ste ho sledovali spolu s nami, dobrú noc!

Walter Schnitzelsson
 po vydaní skvelého debutu Fever (2013) minulý rok vyhrali cenu Nováčik roka na Radio_Head Awards a následne ju potvrdzovali v kluboch, na námestiach a festivaloch ako Grape, Pohoda a Rock for People, či ako predkapela Petea Dohertyho. Teraz sa vrátili do klubov po niekoľkomesačnej prestávke, ktorú strávil spevák Jožko Rezník v Austrálii. Vo februári vydali unikátne akustické EP Ebony Session, no koncerty práve skončeného turné boli o najmä o nespútanej rock'n'rollovej energii, ktorej majú toľko, ako máloktorá slovenská kapela.

Okrem indie-rockového tria z Bratislavy sa predstavili aj piešťanskí Funny Faces. Skupina debutovala vlani - po ôsmich rokoch existencie a cibrenia svojho zvuku - vyzretým a chytľavým albumom My Odds and Ends. Po šiestich spoločných koncertoch po celom Slovensku obe kapely aj Bratislave ukázali, prečo patria medzi najnádejnejšie mená na domácej nezávislej scéne. 


Text: Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Walter Schnitzelsson