Britský hudobník Jimmy Page vyhlásil, že v už nefungujúcej kapele Led Zeppelin, ktorú v roku 1968 pomáhal zakladať, hrali skutoční majstri. 70-ročný gitarista to uviedol v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express.

Page okrem toho dodal, že dúfa, že očakávané reedície prvých troch počinov skupiny Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969) a Led Zeppelin III (1970) inšpirujú mladých hudobníkov.

"Dúfam, že mladí hudobníci v nich nájdu inšpiráciu. To je tiež na tomto projekte príťažlivé. V našich časoch boli hviezdy aj v iných kapelách. No nenašli by ste štyroch muzikantov, ktorí boli naozajstní majstri, a mohli by hrať ako kapela tak, ako sme to robili my. Na koncertoch sme boli úžasní už od začiatku a nemyslím to arogantne. Boli sme na vrchole celej hry," uviedol Jimmy Page.

V skupine okrem neho pôsobili aj spevák Robert Plant, basgitarista a klávesák John Paul Jones a už zosnulý bubeník John Bonham. Spomínané reedície albumov by mali vyjsť 3. júna a budú obsahovať množstvo bonusového materiálu, ako napríklad pieseň La La, či špeciálnu verziu hitu Whole Lotta Love s podtitulom Rough Mix With Vocal, ku ktorej nedávno zverejnili videoklip.


Zdroj: SITA
Foto: Atlantic Records

Súvisiaci interpreti: Led Zeppelin