Britský spevák Tom Jones, ktorý 19. augusta vystúpi na Západnej terase Bratislavského hradu, si chce počas svojho pobytu v našom hlavnom meste dopriať luxus a domáce jedlo aj nápoje. Vyplýva to zo zoznamu špeciálnych požiadaviek, ktoré jeho tím poslal usporiadateľskej agentúre Vivien.

Tom Jones príde do Bratislavy s 33-členným tímom, pre ktorý má byť okrem balenej vody k dispozícii aj slovenské pivo a miestne vína. Popri tom však v šatniach nesmie chýbať ani prestížne víno z oblasti Châteauneuf-du-Pape a novozélandský Sauvignon Blanc. K vínu si legendárny spevák a jeho spolupracovníci želajú misu so slovenskými syrmi a ovocie.

V šatni samotného Sira Toma Jonesa nesmie chýbať pohodlná pohovka s mäkkými vankúšmi, kávový stolček, veľké zrkadlo či vonné tyčinky v skle. Spevák si vyžiadal chladničku plnú rôznych plechovkových nápojov, pričom by rád ochutnal aj miestne obľúbené nealko nápoje. Okrem toho chce mať v šatni nealkoholické pivo, energetické nápoje, fľašu nealkoholického šampanského značky So-Jennie vo vedierku s ľadom, či fľašu Dom Perignon z roku 2002 alebo 2003.

Ochutnajú slovenskú kuchyňu

V tíme svetoznámeho umelca je jeden vegán, čomu musí byť prispôsobený výber a príprava jedál. Manažment si vyžiadal slovenských kuchárov, ktorí budú pripravovať predovšetkým zdravé jedlá, pričom fast food a jedlo z donášky je absolútne neprípustné. Vyprážané jedlá sú tabu a spevák aj členovia kapely si potrpia na bohatom výbere čerstvých šalátov. Zároveň však organizátorov koncertu požiadali, aby im kuchár naservíroval čo možno najviac jedál z miestnej kuchyne. Aspoň 10% pripravovaných jedál má byť vegetariánskych.

Spevák prenocuje v najluxusnejšom bratislavskom hoteli na brehu Dunaja, kde bude mať k dispozícii luxusný apartmán. Na jeho vybavenie nemá špeciálne požiadavky, ale hotelový servis chce mať v prípade potreby k dispozícii nonstop. Okrem toho chce mať Tom Jones v apartmáne minibar naplnený rôznymi nealko nápojmi a zdravými sladkosťami. Slovenskí kuchári, ktorí budú umelcovi a jeho kapele variť, už majú aj zoznam obľúbených jedál. Nechýbajú v ňom šaláty, pečené ryby či špagety s mäsovými guľkami.  

Viac o koncerte: Tom Jones vystúpi v auguste pod holým nebom na Bratislavskom hrade

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Lucia Šuková z agentúry Vivien. Článok bol upravený redakciou. Všetky podrobnosti o bratislavskom koncerte sa dozviete na www.vivien.sk.

Súvisiaci interpreti: Tom Jones