Belgicko-austrálsky hudobník Gotye musel poprieť správy o tom, že údajne spáchal samovraždu. Spravil tak po tom, čo televízia CNN v nedeľu oznámila, že 32-ročný hudobník sa strelil do hlavy. Oznámeniu na CNN predchádzali množiace sa správy o Gotyeho samovražde na Twitteri.

Gotye, vlastným menom Wouter De Backer, túto fámu poprel, keď tiež na Twitteri napísal: "Nie som mŕtvy". Člen jeho skupiny Tim Shiel sa k celej veci postavil s humorom, keď na tieto správy zareagoval výrokom: "So smútkom musím potvrdiť správy o Gotyeho úmrtí - dostal infarkt, keď na jednorožcovi letel ponad dvojitú dúhu."

Gotye je rodákom z belgického Bruselu, odkiaľ sa však už ako dvojročný spolu s rodinou presťahoval do Austrálie. Na hudobnej scéne debutoval v roku 2003 albumom Boardface, známejším sa však stal až o tri roky neskôr po vydaní druhej štúdiovky Like Drawing Blood.

Medzinárodný úspech dosiahol až tretím albumom Making Mirrors (2011), z ktorého pochádza aj hit Somebody That I Used to Know. Táto skladba dobyla hudobné rebríčky vo viac než dvadsiatke krajín sveta vrátane USA a Veľkej Británie. 

Informácie zverejnila webstránka www.nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: Gotye.com

Súvisiaci interpreti: Gotye