Speváčka Sima prekvapila v úvode letných prázdnin spoluprácou s raperom P.A.T. (Pouličný autor tónov). V minulosti už spolu nahrali niekoľko úspešných spoluprác, ktoré zaujali fanúšikov popu a rapovo-spievaných songov. Aktuálne sú však v kurze chytľavé rómske rytmy, s ktorými dvojica zaručene ovládne tohtoročné letné diskotéky. Energiou nabitá novinka má názov Továreň na peniaze a videoklip k nej sa už v priebehu niekoľkých hodín po zverejnení vyšplhal na vrchol slovenských Youtube trendov.

"Som rád, že môžem robiť tak nezvyčajné veci a spájať rôzne kultúry. Pred pár mesiacmi to bola s Kalim skladba Barválo a dnes tu máme túto jedinečnú vec. Rómsko-slovenský mix," napísal František Farkaš alias P.A.T. v príspevku na sociálnej sieti.

Text o peniazoch, ktorých nikdy nie je dosť, dopĺňa videoklip z "továrne" plnej falošných eurových bankoviek. O réžiu a postprodukciu klipu sa postaral Pierre Lexis, za kamerou stál Adam Lapšanský. Vizuál bol zverejnený v nedeľu večer a po necelých dvoch dňoch má (v čase vydania článku) už takmer 100-tisíc prehratí.

Z klipu je jasné, že dvojica sa neberie príliš vážne a s vážnosťou netreba brať ani samotný text skladby, ktorej cieľom je v prvom rade pobaviť a roztancovať. Komentáre pod videom na Youtube už teraz naznačujú, že dvojica priniesla jeden z veľkých hitov tohto leta. Fanúšikovia chvália nielen opätovné spojenie umelcov, ktorí už niekoľko rokov patria medzi najpopulárnejšie mená slovenskej scény, ale vyzdvihujú aj rómsku hudbu, ktorá podľa nich Sime mimoriadne pristane.

Spolupráca tejto dvojice začala už v roku 2017, kedy P.A.T. produkoval niekoľko beatov na speváčkin debutový album Femina a hosťoval v jednom z jej vtedajších singlov Hviezdy. O rok neskôr zase Sima hosťovala v jeho skladbe Ona a On a v roku 2020 v singli Psychopat. Všetky ich doterajšie spoločné skladby mali vďaka kombinácii obľúbených hlasov a romantickým textom hitový potenciál, ktorý aj potvrdili – každá zo spomenutých piesní má na Youtube viac ako milión prehratí. Novinka Továreň na peniaze však pravdepodobne pôjde ešte vyššie, keďže prináša niečo úplne iné, než boli speváčkini fanúšikovia zvyknutí.

Vypočujte si tiež Frantovu nedávnu spoluprácu s Kalim a zatiaľ posledný Simin sólový singel Tvoje ruže:

Text: Hudba.sk