Na Slovensko sa vracia populárnafínska folk metalová kapela Korpiklaani, ktorá na podporu nového albumu Kulkija vyráža v marci 2019 na európske turné. Pripravovaný album bude v poradí desiatym štúdiovým albumom a jeho vydanie je naplánované na 7.septembra cez známe vydavateľstvo Nuclear Blast. V Bratislave vystúpia 14. marca 2019.

Názov albumu Kulkija môžme preložiť ako "tulák", čo má odkázať na jeho dobrodružnú povahu. Album bude obsahovať 14 piesní a pôjde o ich doposiaľ najdlhší album. Od prvého do posledného tónu bude jedinečná atmosféra sprevádzať poslucháčov na ich dlhej ceste.

Inštrumentálne pokračuje kapela spôsobom, ktorým začala na albumoch Manala a Noita. Ako hovorí líder kapely Jonne "čím viac budeš počúvať album, tým viac detailov môžeš nájsť". Dopĺňa ho Tuomas "po prvýkrát som na metalovom albume mal šancu hrať takú širokú škálu emócií".

Silná fínska zostava

Kapela vznikla v roku 2003 na základoch staršieho zoskupenia Shaman, ktoré založil súčasný líder Jonne Järvelä v roku 1993. Texty piesní sú vo fínskom alebo anglickom jazyku a zaoberajú sa prírodou, fínskou a laponskou mytológiou a alkoholom. Okrem klasických nástrojov (gitary, basgitara, bicie) skupina využíva aj zvuky akordeónu, rôznych píšťal, violy a kantele.


Ako predskokan ich bratislavského koncertu, ktorý sa bude konať 14. marca 2019 v bratislavskom Majestic Music Clube, sa predstaví známa fínska folk metalová kapela Turisas. Kapela bola založená v roku 1997 pod názvom Köyliö a o rok neskôr bola premenovaná na Turisas podľa starodávneho fínskeho boha vojny. Turisas do svojej tvorby vnášajú prvky power metalu, viking a folk metalu. Sama kapela označuje svoj štýl ako battle metal. Doposiaľ vydali 5 štúdiových albumov, posledný ešte v roku 2013. Ich šou sú vždy živelné a vedia dostať fanúšikov do varu.

Druhým predskokanom tohto folk metalového večera budú nórski Trollfest. Folk metalová kapela bola založená v roku 2003 v Oslo a doposiaľ vydala 5 albumov, posledný v roku 2017.

Vstupenky na koncert sú predaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: Predpredaj.sk
Foto: Facebook.com/korpiklaani

Súvisiaci interpreti: Korpiklaani