Piatkový večer v Bratislave bude okrem festivalu Waves patriť aj vydavateľstvu Exitab, ktoré sa túto jeseň po druhýkrát hlási o slovo, tentokrát s prvým releasom slovenského producenta Petra Kudličku alias EGA. Okrem jeho krstu sa v A4 uskutoční aj slovenská premiéra jedného z najzaujímavejších súčasných producentov z Bristolu, ktorým je Ekoplekz.

Kudličkov debut ponúka zvukovo bohatý mikrokozmos harmónií ako z iného sveta, niekde ďaleko za hranicami temnej dystopickej elektroniky. Na rozdiel od jeho staršej, prevažne beatovo orientovanej produkcie (podieľal sa napríklad na projekte Vasho P) osciluje jeho debutové Northward EP na vlnách nepredvídateľného, minimalisticky ladeného sveta modulárnych syntezátorov. Ide o vôbec prvý release novej platformy Proto Sites. Stiahnuť zadarmo, prípadne podporiť kúpou, ho môžete TU alebo 3. októbra v bratislavskej A4-ke.



Špeciálnym hosťom večera bude Nick Edwards a.k.a. Ekoplekz - jedna z centrálnych postáv vibrujúcej bristolskej scény. Napriek tomu, že Ekoplekzovou doménou sú takmer výhradne staré analógové syntezátory, jeho psychedelická, dubom a technom nakazená elektronika javí známky všetkého, len nie retra. Je jednoliata, a zároveň natoľko rôznorodá, že sa pod ňu podpísali vydavateľstvá ako Editions Mego, Planet Mu, Perc Trax či Punch Drunk. Jeho album Unfidelity sa objavil v prehľadoch toho najpozoruhodnejšieho, čo na elektronickej a experimentálnej scéne vyšlo v prvej polovici roka (viď napr. magazín The Quietus).

Lineup piatkovej akcie doplní anglicko-slovenský rezident Foundling a svoj stále aktuálny projekt Sound Sleep príde predstaviť Braňo Findrík alias Dead Janitor.





Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Juraj Hoppan z nezávislého vydavateľstva Exitab.