Kto by nepoznal Pokemónov? Ed Sheeran priznáva, že bol v detstve vášnivým zberateľom kartičiek Pokemónov a ešte väčšiu vášeň neskôr objavil v hraní hier, ktoré pre neho boli svetom, do ktorého unikol vždy, keď sa mu v tom reálnom svete diali negatívne veci.


S radosťou preto kývol na ponuku spoločnosti The Pokémon Company, aby pre nich nahral špeciálnu pieseň. Jeho najnoší singel Celestial sa tak objaví v nových videohrách Pokémon Scarlet a Pokémon Violet, ktoré sa na trh dostanú 18. novembra. K aktuálnemu singlu vznikol aj videoklip obsahujúci Sheeranovych obľúbených Pokémonov. Obrazy prepínajú medzi každodennou rutinou a realitou a 2D animáciou, ktorú ilustroval Yu Nagaba.

Britský spevák na piesni spolupracoval s osvedčenou dvojicou Johnny McDaid a Steve Mac, s ktorou spolupracoval na predchádzajúcich hitoch Shape Of You, Photograph, Bad Habits, Shivers či Galway Girl.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme doplnili a upravili. 

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran