Waleská rocková skupina Lostprophets zverejnila vyjadrenie k sexuálnemu zneužívaniu detí ich bývalým členom, spevákom Ianom Watkinsom. Ten sa začiatkom tohto týždňa priznal na súde v Cardiffe k viacerým prípadom zneužívania a tiež k pokusu o znásilnenie 11-mesačného dieťaťa.

"Tento týždeň sme zistili, že obvinenia zo sexuálneho zneužívania boli pravdivé, a že sa Ian k nim priznal. Dovtedy sme tomu nechceli veriť a dúfali, že to je všetko omyl. Žiaľ, rozsah jeho strašného správania teraz nie je možné popierať. Mnoho z vás chce vedieť, či sme vedeli o tom, čo Ian robí. Nevedeli sme. Boli sme si však vedomí, že Ian bol ťažká povaha. Naše osobné vzťahy s ním sa počas ostatných rokov zhoršili až do bodu, keď práca s nim bola nepríjemným bojom," uviedli prostredníctvom sociálnej siete Facebook v spoločnom stanovisku zvyšní členovia skupiny Lostprophets.

"Napriek jeho zápasu s drogami, jeho egoistickému správaniu a frustrovanosti mimo našej kapely, sme si nikdy ani nepredstavili, že by bol schopný správania, k akému sa priznal. Máme zlomené srdcia, sme nahnevaní a znechutení. Je to niečo, čo nás bude prenasledovať do konca našich životov," dodali Mike Lewis, Jamie Oliver, Luke Johnson, Lee Gaze a Stuart Richardson.

Tridsaťšesťročný Ian Watkins čelí 24 obvineniam vrátane vlastníctva pornografie s deťmi a zvieratami. Okrem neho sú obžalované aj dve nemenované ženy, ktoré Watkinsovi umožňovali zneužívať svoje deti. Obe sa k týmto skutkom priznali. K zneužívaniu dochádzalo v rôznych hoteloch v Londýne a južnom Walese.

Watkins, ktorého zatkli vlani 17. decembra, si zneužívanie detí nahrával a videá uschovával. Práve tieto nahrávky a tiež textové správy speváka usvedčili. Watkins taktiež plánoval naučiť zneužívané deti užívať drogy, ktoré mali na jeho konanie významný vplyv. Spevák momentálne podstupuje psychiatrickú liečbu. Súd by mal vyniesť rozsudok 18. decembra.

Zdroj: SITA
Foto: Mark Forrer - Facebook.com/lostprophets

Súvisiaci interpreti: Lostprophets