Americká formácia Scissor Sisters v pondelok zverejnila videoklip k pesničke Shady Love, ktorá je prvým singlom z ich pripravovaného albumu. Skladbu, ktorá sa na trh dostane 12. februára, pod pseudonymom Krystal Pepsy vokálne obohatila raperka a speváčka Azealia Banks označovaná za jeden z najväčších objavov minulého roka.

Banks sa na skladbe Shady Love podieľala aj autorsky a zrejme práve vďaka nej znie až prekvapivo aktuálne. Kapela, ktorá svetu priniesla hity ako Take Your Mama, Mary, Filthy/GorgeousI Don't Feel Like Dancing, Fire With Fire či najúspešnejšiu cover verziu Comfortably Numb od legendárnych Pink Floyd, tak hneď na začiatku roka ukázala, že jej nový album nebude recyklátom predchádzajúcich nahrávok.

Scissor Sisters feat. Krystal Pepsy (Azealia Banks) - Shady Love

Zmena štýlu fanúšikov Scissor Sisters prekvapila až natoľko, že sa sa rozdelili na dva tábory - tých, ktorí nový singel milujú a tých, ktorí ho nenávidia. Dátum vydania a názov štvrtej štúdiovej nahrávky zatiaľ nie je známy. Skupina je v súčasnosti na austrálsko-ázijskom turné, ktoré ukončia 12. januára v Spojených arabských emirátoch.

Newyorská kapela má zatiaľ na konte tri albumy Scissor Sisters (2004), Ta-Dah (2006) a Night Work (2010). V roku 2010 Scissor Sisters po prvý raz vystúpili na Slovensku, konkrétne na letnom multižánrovom festivale Pohoda na trenčianskom letisku. Zostavu skupiny tvoria Jake Shears, Babydaddy, Ana Matronic, Del Marquis a Randy Real.

Len dvadsaťročná vychádzajúca hviezda Azealia Banks pochádza z newyorského Harlemu. Jej prvý singel s názvom Seventeen vyšiel už v roku 2008 a produkoval ho Diplo známy zo spolupráce s M.I.A. či z projektu Major Lazer. Svoju všestrannosť neskôr preukázala napríklad coverom indie-rockovej skladby Slow Hands od kapely Interpol.

Azealia Banks feat. Lazy Jay - 212

Rok 2011 bol pre ňu prelomový. V septembri dala na voľné stiahnutie singel 212 a do decembra sa z neho stal jeden z najhorúcejších songov roka. Začiatkom decembra bola Banks zaradená do zoznamu pätnástich mien BBC Sound Of 2012. Prestížnu odbornú anketu môže aj vyhrať - víťaz bude známy už tento týždeň, zatiaľ bolo zverejnené len 4. (Skrillex) a 5. miesto (Niki & The Dove). Deň po ohlásení nominácií vyšiel singel 212 aj oficiálne - už ako veľký hit na internete aj v progresívnych rádiách. Zároveň sa skladba umiestnila v prvej desiatke viacerých koncoročných rebríčkov.

Veľkú kariéru jej predpovedá nielen BBC ale aj magazíny NME či Pitchfork. O jej talente svedčia nielen názory kritikov ale aj spolupráca so Scissor Sisters či s producentom Paulom Epworthom, s ktorým pripravuje svoj debutový album. Ten by mal vyjsť na jar po tom, ako Azealia vo februári absolvuje turné s britskou kapelou Two Door Cinema Club (mohli by si ju doniesť aj na Pohodu!).

Zdroj: SITA, pm
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Scissor Sisters