Keďže pred týždňom sme v tejto rubrike bilancovali uplynulý rok 2012, dnes si predstavíme novinky z ostatných 14 dní. Na domácej scéne sme sa dočkali prvej ochutnávky z Demovho pripravovaného EP Maličkosť a tiež predstavenia nového projektu 4D. V zámorí zas rezonovala predovšetkým správa, že Kanye West a jeho priateľka Kim Kardashian budú rodičmi.

Začneme Kanyem Westom, ktorý počas nedeľného koncertu v Atlantic City oznámil, že so svojou partnerkou Kim Kardashian bude mať dieťa. Túto informáciu krátko na to potvrdila aj rodina 32-ročnej Kardashian, ktorá je podľa E! Online v treťom mesiaci tehotenstva. Pre oboch to bude prvý potomok.

Hudobné novinky

Demo z fiľakovskej skupiny Pra3x plánuje tento mesiac vydať sólové EP s názvom Maličkosť. To bude obsahovať päť skladieb, pričom jednou z nich je aj vec V Obraze. V tej Demovi sekunduje druhý člen Pra3x Spartak, ktorý skladbu spoločne s Oldboyom aj produkoval.

Demo feat. Spartak - V Obraze

Na Silvestra sa ako blesk z jasného neba objavilo na internete video k skladbe Zelený Dym, ktorú má na svedomí nová formácia 4D. Tú tvorí dvojica 2D (DNA a Čistychov), ďalej spevák Mišo Biely a producent G-Bod. Tí okrem toho oznámili, že v apríli plánujú vydať debutový album.

4D - Zelený Dym

V minulotýždňovom prehľade najlepších albumov roka 2012 figuroval tiež Big Boi s druhou sólovkou Vicious Lies And Dangerous Rumors. Z nej pochádza aj skladba In The A s hosťujúcimi T.I. a Ludacrisom, ku ktorej člen Outkast nakrútil aj svoj najnovší klip.

Big Boi feat. T.I. & Ludacris - In The A

Na Vianoce sa hneď niekoľko rapperov rozhodlo obdarovať svojich fanúšikov novou hudbou. Jedným z nich bol aj Freeway, ktorý vydal EP s výstižným názvom Black Santa. To obsahuje deväť vecí vrátane skladby Roc Reloaded. Celé EP si môžete vypočuť a stiahnuť TU.

Freeway feat. Neef Buck, Young Chris, Memphis Bleek, Peedi Crakk & Pain In Da Ass - Roc Reloaded

Vianočné EP si prichystal tiež Torae. Ten svoj počin zas nazval Black Christmas a vypočuť si ho môžete TU. Jednou z piatich skladieb, ktoré sa na EP nachádzajú, je aj Baby, It's Christmas.

Torae feat. Kelby Silverio - Baby, It's Christmas

Doslova darček vydal Sha Stimuli, ktorý uzavrel svoju 12-dielnu sériu The Rent Tape nahrávkou The Present. Na nej môžete nájsť aj skladbu Rapping Paper, v ktorej hosťujú spomínaný Torae a Skyzoo. Celý The Present sťahujte TU.

Sha Stimuli feat. Skyzoo & Torae - Rapping Paper

Po dlhšom čase sme sa dočkali novej skladby od formácie EMC, ktorú tvoria Masta Ace, Stricklin, Wordsworth a Punchline. Toto kvarteto sa stretlo vo veci 4 Minutes, ktorú nahrali pre kompiláciu M3rry Xmas.

EMC - 4 Minutes

Na tejto kompilácii majú EMC hneď dvojité zastúpenie, i keď v druhom prípade ide o sólovú záležitosť od Punchlinea s názvom Doing Dumb Shit. Nech sa páči.

Punchline - Doing Dumb Shit

V spomínanom zozname najlepších albumov mal svoje zastúpenie tiež Roc Marciano s nahrávkou Reloaded. Marc však nezaspal na vavrínoch a nový rok odštartoval úplne novou skladbou Bally Belts, ktorú si tradične aj sám odprodukoval.

Roc Marciano - Bally Belts

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Súvisiaci interpreti: Čistychov, Kanye West