Po minuloročnom turné k okrúhlemu tridsiatemu výročiu kultovej punkovej kapely Davová Psychóza sa jej členovia v roku 2018 opäť vrátia na klubové pódia. Okrem toho plánujú rozšíriť svoju diskografiu o jeden hudobný nosič. A presne to je hlavný dôvod, prečo spevák kapely Jano v krátkom časovom slede až dvakrát zavíta z austrálskeho Sydney, kde dlhodobo žije, na rodnú hrudu.

Prioritou kapely Davová Psychóza je v roku 2018 skúšanie a nahrávanie nových skladieb, ktoré chce v druhej polovici tohto roku aj vydať. Zatiaľ nevie, koľko nového materiálu sa jej podarí dať do jari dokopy, a teda aká bude výsledná podoba nosiča, ktorý vydá, ale nejaká novinka do diskografie kapely v 2018 rozhodne pribudne.

Popri tom, samozrejme, keď už bude skupina pokope, odohrá aj nejaké koncerty. Keďže tie sú pre ňu momentálne druhoradé, nebude ich sekať jeden za druhým v krátkom časovom období, ako tomu bolo na posledných turné uplynulé roky, ale sústredí ich prevažne len na víkendové dni.

Celá činnosť Davovej Psychózy v roku 2018 bude rozdelená na dve časti a je prispôsobená možnostiam Janovho pobytu mimo Austrálie. Ten je na Slovensku už od polovice decembra. Do polovice januára bude so skupinou skúšať, v pláne sú aj štyri koncerty.


V polovici marca priletí Jano domov až na šesť týždňov. Až do konca apríla by mali s Davovou Psychózou nahrávať v štúdiu nové piesne. Okrem toho plánujú holdovať ich vlastnému pivu s rovnomenným názvom, ktoré sa varí v jednom záhoráckom pivovare. Počas víkendov obehnú viaceré slovenské a české kluby. Termíny jarného turné budú známe v priebehu najbližších týždňov. Známe sú však už dátumy a miesta januárových koncertov.  

Davová Psychóza - koncerty január 2018:

4. 1. - Praha, Vagon (+ Dilemma in Cinema)
5. 1. - Vrútky, Mlyn (+ Box)
6. 1. - Zlaté Moravce, Quadraton (+ Kotúče DM)
11. 1. - Bratislava, Randal (+ Box)
12. 1. - Liptovský Mikuláš, Kolotočovo (+ Búrka)
13. 1. - Topoľčany, BarBar (+ Beautiful Bastards)

Redakciu Hudba.sk informoval manažér Roman Fecko.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Davová Psychóza