Posledný týždeň bol na šroty ako stvorený. Naozaj sme mali z čoho vyberať. Nakoniec sme sa rozhodli pre štvorlístok Tim Lambesis, Thy Art Is Murder, Bring Me the Horizon a Malevolent Creation. Z galérie blbcov sa presunieme k majstrom, ktorí tvoria HUDBU. A za seba môžem povedať, že magnetickou je každá jedna novinka aktuálneho týždenníka. (ak)

Šroty týždňa

Proces s frontmanom As I Lay Dying a Austrian Death Machine Timom Lambesisom sa konečne posunul dopredu. Minulý týždeň sa na súde priznal, že sa pokúsil objednať vraždu svojej manželky, ktorá ho predtým opustila. Spevákovi teda hrozí 9 rokov za mrežami a pokuta 10 tisíc dolárov. Okrem toho ho ešte zažalovala jeho manželka za rôzne psychické ujmy a ako odškodné žiada 2 milióny dolárov. Takže, Tim – pápá. Chýbať nám nebudeš. (pm)

Omnoho inteligrntnejší mi nepríde ani frontman Thy Art Is Murder, Chris "CJ" McMahon. Počas vystúpenia na festivale Soundwave vyzval fanúšikov, aby sa vykašľali na ochranku a prebehli na pódium. Davu samozrejme viac treba nebolo a postupne sa ich tam dostalo niekoľko desiatok. Organizátor festivalu potom vypol zvuk a z festivalu ich vykopol. Ako ale neskôr potvrdil, dali s kapelou pokec a nechali ich v zostave. Podľa mňa nemuseli. (pm)


Ďalším v našej tohtotýždňovej zbierke je Alex McCormick, ktorý počas nedávneho koncertu Bring Me the Horizon skočil do davu. Z balkóna. Dvoch ľudí zranil na hlave a krku, ďalší si odniesol ľahšie zranenia. Alex si za to vyslúžil trojnásobné napadnutie tretieho stupňa a týždeň v base. Ak si myslíte, že sa poučil, ste na omyle. Je totiž presvedčený, že „by ste nemali chodiť na hardcore koncert, ak sa nechcete vyblázniť.“ Asi máme rozdielne predstavy o zábave. (pm)

A ako poslední sú tu death metaloví Malevolent Creation. Ich bubeník, Gus Rios, v utorok oznámil, že z kapely odišiel. Pár hodín na to sa kapela „pochlapila“ a na svojej Facebook stránke vydala mimoriadne inteligentné vyjadrenie, že oni ho vlastne vyhodili, lebo „je gay“ a zohnali si lepšieho bubeníka, ktorý aj skutočne vie hrať. (pm)

Magnet týždňa

Devin Townsend je veľmi talentovaný hudobník a očividne ho ľudia celkom žerú. Na nový album jeho projektu Casualties of Cool spustil kampaň na zbieranie peňazí na stránke Pledge Music. Nielen, že sa mu cieľovú sumu podarilo vyzbierať za pár hodín, aktuálne už vyzbieral takmer 4-krát viac, ako bol pôvodný zámer. Na stránke kampane nájdete aj nový song Forgive Me. Čo ma však teší najviac, je Devinov prísľub, že všetky peniaze, ktoré mu zostanú, investuje do nového Ziltoida! A to nie je všetko – na Twitteri oznámil, že to bude dvojalbum. Muahaha! (pm)

Novinky

Metal Insider exkluzívne streamuje nový song od Destrage. Host, Rifles and Coke je celkom zaujímavou zmeskou všetkých možných štýlov. Len škoda tých gýčových refrénov. Výsledok je ale prekvapivo dobrý a určite by ste mu mali dať šancu. Ak sa vám zapáči, skočte aj na Metal Sucks, kde počas týždňa pribudol stream celého albumu Are You Kidding Me? No. (pm)

Earth Crisis väčšinou nesklamú, a tak tomu je aj pri ich novom lyric videu Out of the Cages. Tentokrát sa im však podarilo aj menšie prekvapenie (aspoň pre mňa). V songu dosť rázne odmietajú veľkochovy, testovanie na zvieratách a všetko možné, čo by im ubližovalo. Len škoda, že neprekvapili aj hudobne. (pm)


S novým lyric videom sa tento týždeň prezentovali aj deatchcoreoví Whitechapel. The Saw Is the Law je celkom dobrý nárez, ktorý si priaznivcov bude hľadať ľahko. Možno sa zapáči aj vám. Počúvajte nižšie. (pm)


Pomerne mladý projekt Cursed Sails vypustil nový song Thunderbird. Dynamická skladba sa počúva dobre, aj keď nie je veľmi inovatívna. Ak by som ju mal k niečomu prirovnať, tak nabližšie je zrejme japonským Crossfaith. (pm)


Albumový stream číslo jeden na tento týždeň priplával cez oceán. Deathcore-isti Carnifex prišli po ročnej prestávke s novým albumom s emo názvom Die Without Hope. Placka vychádza u Nuclear Blast a to v utorok, 4. marca. Jarnú porciu sekanej spolu s komentármi počúvajte nižšie. Pre zobrazenie celého playlistu smerujte sem. (ak)


druhý celý album v aktuálnom týždenníku bude od progresívnej kapely The Kindred. Ich atmosférická a naliehavá hudba vychádza na albume Life in Lucidity. Kapela sa kedysi volala Today I Caught the Plague a teda sme radi, že si názov zmenila. Pod starým názvom vyšlo jedno CD, pod novým teraz druhé. Kanaďania valia. (ak)


Populárni džjentisti Tesseract preskočili svoje EPčko a ponúkli živé video k songe z dlhohrajúceho albumu Altered State z minulého roka. Skladba Of Matter predvedená v štúdiových podmienkach, tak ako kedysi veci z nahrávky One, má takmer 15 minút a ten posun k väčšej atmoférickosti a spevákov jemnocitný prejav nie sú pre mňa moc vábivé. Posúďte sami. (ak)


Temní americkí chlapci hrajúci blackened sludge, zvaní tiež Lord Mantis, sa chcú podeliť so svojím novým umením. Ich tretí album The Death Mask vychádza v polovici apríla a prvou zverejnenou skladbou z neho je brutalitka Body Choke. Pomalá cemnota na nočné posluchy. V poetickosti nijako nezaostáva ani obal novinky. /,,/ (ak)



Powermetalových fanúšikov snáď poteší prvá časť dokumentu z nahrávania novinky kapely Epica. Šesť minút ponúka veľa štúdiových záberov a vôbec nie zlej inštrumentácie. Šieste štúdiové album holandskej symfometalovej stálice The Quantum Enigma vyjde na začiatku mája. (ak)


A melodicky metalová je aj ďalšia správa. Matadori Gamma Ray hodili po fanúšikoch nové karaoke videjko pre pesničku Hellbent. Disk na ktorom sa bude nachádzať, sa volá Empire of the Undead a pod hlavičkou earMUSIC vyjde 28. marca. Osobne sa žánru power nevenujem, ale myslím že túto pieseň bolo počuť už na albumoch Helloween z roku 1988. (ak)


Lyric video ponúkli aj ReVamp, kde spieva krásna Floor Jansen. Človek by povedal, že ju teraz naplno vyťaží Nightwish, no na domovskú kapelu by fanúšikovia nemali zabudnúť. Pesnička Nothing pochádza z minuloročného albumu Wild Card. (ak)


Animals as Leaders kujú železo za horúca a núkajú nám už tretiu skladbu z novinkového albumu The Joy of Motion. Porcia ďalšej inštrumentálne vyspelej muziky pre vyznavačov techniky vyjde 25. marca. Džn džn džn. (ak)


Haluz týždňa

Babymetal je po Maximum the Hormone moja druhá najobľúbenejšia japonská metalová kapela. A majú nové video! Ako sme už pri nich zvyknutí, je celkom znepokojivé. A volá sa Give Me Choco!! (pm)


Kým Babymetal by sa dali v paralelnom vesmíre pokladať za trochu milé, nové video The Coathangers s názvom Follow Me je vskutku pošahané. Namiesto členiek kapely vo videu hrajú kapelníci z Mastodon. Prezlečení za ženy. A nechutní. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto:  metalinjection.net

Súvisiaci interpreti: Devin Townsend, Whitechapel