Na Grape festivale, ktorý sa uskutoční v dňoch 15. a 16. augusta na piešťanskom letisku, vystúpia aj vychádzajúce hviezdy britskej gitarovej scény Palma Violets. Pridajú sa tak k menám ako Editors, La Roux, Bombay Bicycle Club, Klaxons, Flux Pavilion či Wilkinson.

Začínajúca kariéra mladej štvorice z Londýna sa nedá nazvať inak ako závratná. Rozbehli ju v roku 2011 kamaráti a v súčasnosti aj frontmani kapely Samuel Fryer a Chilli Jesson. Hneď prvý singel Best Of Friends sa verejnosti i kritike natoľko páčil, že bol v ankete NME vyhlásený za najlepšiu skladbu roka 2012. To bol ideálny základ na prípravu debutového albumu s názvom 180, ktorý vydali vo februári 2013.

Palma Violets následne počas leta vystúpili na väčšine zásadných európskych festivalov. Ich mladícka drzosť, jednoduchý a surový zvuk gitár a v pozadí psychedelicky znejúci syntetizátor - to sú tromfy, ktorými si získali množstvo fanúšikov nielen na Britských ostrovoch. Na udeľovaní cien spomínaného NME získali v roku 2013 ocenenie Best New Band a v tomto roku nominácie na Best British Band a Best Live Band.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, organizátor a PR manažér Grape festivalu.

Súvisiaci interpreti: Palma Violets