V sobotu 7. apríla sa vo Vrbovom uskutoční Vítanie jari a oslava abstinencie , ktoré sa už stalo tradičnou jarnou predzvesťou festivalu Vrbovské Vetry. Okrem domácich Karpatských Chrbátov budú abstinenciu viacerých svojich členov oslavovať aj kapely Chiki Liki Tu-a a Slobodná Európa, ktorá sa tejto akcie zúčastní prvýkrát.

Samozrejmosťou budú vsuvky z dielne pána Brata ako strelecké preteky z poplašnej pištole či upálenie Moreny. Všetko to vypukne už túto sobotu o 20:00 v kinosále vo Vrbovom.

Samotný festival Vrbovské Vetry tento rok prebehne 14. júla. Medzi zatiaľ potvrdenými umelcami sú napríklad české legendy Progres 2 a Mňága a Žďorp, silné domáce mená ako Korben Dallas alebo Para, priekopníci predrevolučnej undergroundovej scény Chór Vážskych Muzikantov, či festivalové klasiky Chiki Liki Tu-a, Vrbovskí Víťazi a Karpatské Chrbáty.

Kompletný zoznam účinkujúcich a sprievodný program bude včas zverejnený, ale určite nebude núdza o ďalšie zaujímavé mená a vtipné momenty.  Otec festivalu Braňo Jobus pokrstí  knihu Muflón Ancijáš a mimozemšťan a svojím knižným debutom Tretia planéta sa tentokrát k nemu pridá aj spoluorganizátor Vrbovských Vetrov Whisky z kapely Slobodná Európa. 

Lístky na Vrbovské Vetry 2018:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Vrbovských Vetrov Whisky. Tlačpvú správu sme upravili.