V stredu 2. mája odštartovalo v Mestskej športovej hale v Trnave spoločné turné niekoľkých slovenských raperov a DJov s názvom Mocná Funfón Tour. Majk Spirit a H16, Vec, MadSkill či DJ Robert Burian spoločne vystúpia aj v ďalších šiestich mestách, turné napokon zakončia 2. júna pod holým nebom na Zelenej vode.

Už dnes večer zavíta Mocná Funfón Tour do metropoly východu. V košickom Jumbo Centre sa ako hlavní headlineri predstavia objav roka v ankete Slávik 2011 Majk Spirit a jeho domovská crew H16, raper Ego z Kontrafaktu, legendárny raper, DJ a producent Vec a Vladis z formácie 2h+.

"Od januára som mal už veľké množstvo koncertov, ale toto je moje prvé tohtoročné turné s takýmto lineupom a verím, že bude aj mocné," povedal Majk Spirit. Mimoriadne silné je aj dídžejské zloženie - MadSkill, Robert Burian, DJ Lucco, McDinero a Slávik DJ. O tanečné kreácie sa postarajú Ladylicious a The Pastels.

Mocná Funfón Tour
 bude počas mája pokračovať v ďalších mestách, kde to žije vďaka veľkému počtu mladých ľudí - po Trnave a Košiciach bude nasledovať Nitra, Prešov, Žilina, Trenčín a Bratislava. Vo väčšine miest sa akcia uskutoční vo veľkých halách, čo je pre viacerých účinkujúcich nová skúsenosť, pretože doteraz vystupovali len v kluboch. Po siedmych "indoor" koncertoch šnúra vyvrcholí 2. júna v open-air areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom.

Mocná Funfón Tour 2012:

2. máj - Trnava, Mestská športová hala
3. máj - Košice, Jumbo Centrum
8. máj - Nitra, Agrokomplex, Hala B
9. máj - Prešov, Tatran Handball Aréna
15. máj - Žilina, Dom odborov
16. máj - Trenčín, Mestská športová hala
17. máj - Bratislava, Majestic Music Club
2. jún - Nové Mesto nad Váhom, Zelená voda Open Air
 Lístky na jednotlivé koncerty sú v predaji v sieti Eventim alebo priamo na miestach konania. Začiatok je vždy o 19:00.
Informácie pre Hudba.sk poskytla Mária Šidlová, PR manažérka turné.

Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit