K už potvrdeným svetoznámym kapelám ako Helloween a Avantasia pridali organizátori východoslovenského festivalu Rock pod kameňom v apríli ďalšie zaujímavé mená. Črtá sa tak jeden z najsilnejších ročníkov festivalu, ktorý sa koná počas druhého augustového víkendu v rekreačnej oblasti Sninské rybníky.

Najväčšou hviezdou festivalu zameraného na rock a metal bude nemecká formácia Helloween, ktorá je na scéne už viac ako 30 rokov. Okrem je už dávnejšie potvrdená ďalšia nemecká stálica - metalová Avantasia s dvojhodinovou opernou šou. Novšími menami v programe sú Stratovarius z Fínska či talianska kapela Elvenking. Českú a slovenskú hudobnú scénu zastúpi napríklad Alkehol, Wanastowi Vjecy, Harlej, Metropolis a ďalší.

11. ročník festivalu Rock pod kameňom sa uskutoční a v termíne od 8. do 10. augusta už tradične v RO Sninské rybníky. Festival je na východnom Slovensku jediným rockovým hudobným sviatkom, ktorý aj do tohto regiónu vždy prinesie svetové legendy. "V minulosti sa na našom festivale predstavili také hviezdy ako Sabaton, Pretty Maids, Guano Apes, Edguy, The Sweet či Gotthard. Každý rok sa snažíme priniesť niečo nové a lepšie, latku si nastavujeme vysoko a vždy sa ju snažíme v nasledujúcom roku posunúť ešte vyššie. Rock pod kameňom sa stal už neodmysliteľnou súčasťou letnej festivalovej sezóny na Slovensku," povedal organizátor festivalu Marián Križánek.

Na festivale sa okrem známych formácií predstavia aj amatérske kapely. Tým dáva Rock pod kameňom príležitosť každý rok, aby sa mohli predstaviť na veľkom pódiu. Momentálne sú v predaji zvýhodnené vstupenky, ktorých cena sa však bude pravidelne zvyšovať až do začiatku festivalu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z agentúry Access Production. Viac na www.rockpodkamenom.sk.

Súvisiaci interpreti: Helloween, Stratovarius