Jún bude v Bratislave patriť osemdesiatkam. Konkrétne nestarnúcim hitom, ako sú Cheri Cheri Lady, You Are My Soul, You Are My Heart alebo Brother Luie. Neprivezie ich k nám nikto iný ako nemecký spevák Thomas Anders, ktorý sa preslávil ako súčasť dua Modern Talking.


Na Slovensku mal Anders vystúpiť už v októbri 2020, ale koncert sa kvôli koronavírusovej kríze nekonal. O to viac sa teraz teší so skupinou Modern Talking band na júnové vystúpenie v Bratislave, ktoré sa uskutoční 23. júna v NTC Aréne. Pre návštevníkov bratislavského koncertu má Thomas Anders jasný odkaz: "Ponúkneme im skvelú show s množstvom pozitívnej energie a začneme aj s ilúziou." Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Na pódiá sa Thomas Anders vracia po koronavírusovje kríze. "Keď to vypuklo v Číne, všetci sme o víruse počuli. Pracoval som v Európe, mal mnoho plánov a pracoval na organizácii môjho svetového turné. Keď vírus dorazil do Európy a začali sa zavádzať obmedzenia na cestovanie, bol som vo svojej krajine, v Španielsku. Som si istý, že nikto nebol pripravený na to žiť v takej situácii, ako je táto a ktorá ničí svet," hovorí Anders.

Nová situácia ho zasiahla nielen jako muzikanta, ale aj emocionálne. "Na emocionálnej úrovni ma to ovplyvnilo, pretože som nerozumel tomu, čo sa deje vo svete. Na profesionálnej úrovni sme samozrejme zrušili všetky plánované show, ktoré sme pripravovali mnoho mesiacov vopred a presunuli ich na iné termíny," upresňuje.

Ako samotný spevák uvádza, je človekom, ktorý žije predovšetkým prítomnosťou. "Samozrejme vás ovplyvní, keď sa zrútia pracovné plány, ale v tomto prípade, keď svet zažíva pandémiu, je na prvom mieste zdravie rodiny a zdravie sveta všeobecne. Nie je miesto pre profesionálne alebo osobné ambície," priznáva.

Počas pandémie mu najviac chýbal spôsob života, ktorý viedol predtým, než vírus zasiahol celý svet a chýba mu stále. "Je čas na zamyslenie, ocenenie všetkého dôležitého a venovanie viac času rodine a priateľom. Napriek tomu, že to ide len cez telefón," zamýšľa sa Thomas. Odmieta však žiť v strachu, ktorý by ho naďalej obmedzoval aj v období, kedy sa mnohé opatrenie zuršili. "Nemôžete žiť v strachu, to by bola chyba. Musíte mať ale na zreteli bezpečnostné opatrenia a pokračovať v živote."

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Katarína Bilská. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Thomas Anders