Oceňovaný slovenský hudobný producent a experimentátor Daniel Kordík, ktorý za nahrávku Ocela (2022) získal cenu Radio_Head Award v kategórii Experimentálna hudba, vydáva nový album. Unikátny projekt s názvom SATIS prepája svet hudby a architektúry, vznikol totiž ako soundtrack k videám ceny CE ZA AR 2023 a je výsledkom spolupráce vydavateľstva Weltschmerzen s Inštitútom Slovenskej komory architektov (ISKA).

Album SATIS, ktorý vychádza digitálne aj fyzicky na bezfarebnej transparentnej vinylovej platni, je inovatívnym dielom, ktoré prenáša poslucháčov do fascinujúceho sveta architektúry prostredníctvom hudby. Daniel Kordík, známy svojimi experimentálnymi prístupmi a hlbokou hudobnou invenciou, prináša zvukovú krajinu, ktorá perfektne dopĺňa vizuálnu krásu ocenených architektonických projektov.

Vydanie tohto albumu nie je len oslavou hudby, ale aj poctou architektúre a jej tvorcom. Slovenská komora architektov, ktorá sa na projekte spolupodieľala, vníma SATIS ako výnimočný príspevok k rozvoju kultúrneho dedičstva a kreatívneho priemyslu na Slovensku.

Album a platne SATIS sú dostupné od 31. mája na Bandcampe Daniela Kordíka a vydavateľstva Weltschmerzen a na streamingových platformách. Album bol v deň vydania uvedený a pokrstený v rámci podujatia Dni architektúry a dizajnu (DAAD) v Bratislave. Časti nahrávky odzneli v živej podobe v Kordíkovom live sete.

Zdroj: TS – Weltschmerzen (Hudba.sk edit)