Pišta Kráľovič, známy najmä ako ústredná postava kapely Nvmeri (ex The Uniques), tento rok v januári debutoval ako samostatná jednotka pod názvom FVLCRVM. S EP nahrávkou Notch zaujal nielen na Slovensku, ďalší úspech si pripísal začiatkom leta, keď vyhral remixovú súťaž nórskej speváčky Samsaye.

Po letnej sezóne, počas ktorej ste ho mohli vidieť na streche Red Bull Tour Busu na festivaloch Pohoda a Grape, sa FVLCRVM vracia do klubov s novými trackmi. Opäť ide o remixy. V prvom z nich sa vrátil ku klasickej R&B skladbe z 90. rokov - The Boy Is Mine od speváčok Brandy & Monica, ktorá je považovaná za jeden z najlepších ženských duetov vôbec. Kráľovič však hudbu aj hlasy speváčok upravil na nepoznanie, pôvodnú skladbu vám pripomenie iba melódia z refrénu.

"Zvykol som pozerávať MTV s mojou sestrou vždy ráno predtým, než sme išli do školy. Bol to taký rituál. Albumy bol pre nás hrozne drahé a nemali sme vtedy ešte internet, takže toto bola jediná možnosť ako sa stretnút s takouto hudbou. Začal som sa trošku hrabať hitoch z toho obdobia a objavil som toto, takže som musel spraviť poctu," povedal FVLCRVM o výbere piesne na remix v rozhovore pre americký Impose Magazine, ktorý jeho jesennú novinku odpremiéroval.

Hneď pár dní na to ponúkol hudobník ďalší remix na skladbu Protect od austrálskeho producenta menom Beni. Obe remixy sú na stiahnutie zadarmo na Pištovom Soundcloude.

Brandy & Monica - The Boy Is Mine (FVLCRVM remix)

Beni - Protect (FVLCRVM remix)

FVLCRVM počas jesene zahrá na viacerých zaujímavých klubových akciách, na ktorých si zahrá po boku známejších producentov z Európy či USA. Pár akcií odohrá s domácimi kolegami Jimmy Pé, Fallgrapp či Bad Karma Boy. Už dnes v noci si ho môžete prísť pozrieť v klube Dole, kde zahrá v rámci Waves Bratislava. V sobotu sa predstaví aj na viedenskej časti showcaseového festivalu.

Najbližšie vystúpenia:

3. 10. - Bratislava, Klub Dole - Waves Bratislava (w/ Chloe Martini, Flirtini DJs, Sun Glitters, Sekuoia)
4. 10.  - Viedeň, Alte Post - Waves Vienna 
16. 10. - Bratislava, Radosť (w/ Phil Dough)
23. 10. - Dunajská Streda (w/ Jimmy Pé)
24. 10. - Brno, Fléda (w/ Deft, Jimmy Pé,...)
25. 10.  - Zlín, Blok 12 (w/ Jimmy Pé)
30. 10.  - Bratislava, Bad Karma Boy release party
31. 10. - Žilina, Stanica-Záriečie (w/ Fallgrapp)
7. 11. - Bratislava, Dole (w/ Stratasoul, Dalyb)

Prečítajte si: Pišta Kráľovič alias FVLCRVM premenil stereotyp na víťazstvo 

Text: Hudba.sk (zdroj: FVLCRVM, Imposemagazine.com)
Foto: Katarína Bell