Krstný otec patrí medzi kultové filmy novej éry Hollywoodu a jedno z najvýznamnejších diel filmovej histórie. Po viac ako štyridsiatich rokoch sa najslávnejší mafiánsky príbeh vracia na scénu v unikátnej audiovizuálnej šou The Godfather Live. Veľkolepé turné po 25 európskych mestách začne v októbri 2015 koncertom v bratislavskej Inchebe.

Fanúšikovia filmovej hudby budú mať v roku 2015 hneď dva veľké dôvody na radosť. Okrem legendárneho skladateľa Ennia Morriconeho zavíta do Bratislavy a Prahy aj ďalší veľkolepý hudobno-filmový projekt. 8. októbra 2015 v bratislavskej Incheba Expo Aréne a 14. októbra v pražskom Forum Karlín sa pod hlavičkou Predpredaj.sk / Předprodej.cz uskutoční predstavenie, ktorú by si nemal nechať ujsť žiadny fanúšik filmu Krstný otec a kvalitnej hudby.

The Godfather Live je oslavou filmovej klasiky režiséra Francisa Forda Coppolu, ktorá si vďaka excelentným výkonom Marlona Branda s Al Pacinom získala nezastupiteľné miesto v histórii svetovej kinematografie. Multigeneračná sága rozpráva príbeh o klane Colreonovcov a ich súperení s ostatnými zločineckými rodinami v New Yorku medzi rokmi 1945 a 1955. Film bol natočený na motívy bestselleru Maria Puza.

Svojou genialitou k filmu ocenenému troma Oscarmi prispel i taliansky skladateľ Nino Rota. Jeho hudba násobí na plátne magický zážitok, vťahuje diváka do deja autentickým spôsobom a vytvára jeho vlastný intímny vzťah s hlavnými hrdinami, čo akademici ocenili nomináciou na Oscara (za hudbu k druhej časti trilógie ho aj získal), Zlatým glóbusom, cenou BAFTA či Grammy za najlepšiu inštrumentálnu kompozíciu písanú špeciálne pre film alebo televíziu. 

Vstupenky na The Godfather Live v Bratislave:  Predpredaj.sk

(Lístky na predstavenie v Prahe budú dostupné v najbližších dňoch)


Spojenie nadčasového filmu a svetového orchestra

Tvorcovia šou The Godfather Live prinášajú legendárny príbeh z newyorského podsvetia v novom umeleckom spracovaní. Kým na plátne sa bude v HD kvalite premietať film, o fascinujúcu zvukovú kulisu sa postará symfonický orchester pod taktovkou Justina Freera.

"To, že sme schopní zachovať a prezentovať najvýznamnejšie hudobné diela v histórii nášho remesla je pre mňa veľmi vzrušujúce. Je len málo filmovej hudby, ktorá má okamžite rozoznateľný charakter, ako to ponúkol Nino Rota. Na druhej strane, iba hŕstka filmov sa môže pochváliť podobným vplyvom na svetovú kinematografiu ako Krstný otec. Manželstvo týchto dvoch majstrovských diel na javisku bude niečo, čo si budeme pamätať celý život," zdôraznil Freer. 

The Godfather Live bude mať svetovú premiéru už o pár dní - 8. decembra 2014 v Royal Albert Hall v Londýne. V rámci budúcoročného turné, ktoré odštartuje o 10 mesiacov neskôr v Bratislave, tento mimoriadny projekt zavíta do metropol ako Amsterdam, Berlín, Brusel, Helsinki, Moskva, Paríž, Štokholm, Viedeň, či Zürich.

V Bratislave, Prahe, Budapešti a ďalších stredoeurópskych mestách bude elektrizujúcim príbehom sprevádzať Český národný symfonický orchester, ktorý patrí medzi najrešpektovanejšie klasické hudobné telesá na svete. Okrem hudby Ennia Morriconeho sa tak na budúci rok širokej verejnosti predstaví aj s kultovým Krstným otcom. Lístky sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Viac sa o projekte dozviete na oficiálnom webe thegodfatherlive.eu.

TIP: Vypočujte si hudbu z filmovej trilógie Krstný otec na Deezeri.



Text: Hudba.sk / Predpredaj.sk
Foto: PR / Paramount Pictures