Anglický hudobník Harry Styles známy z chlapčenskej skupiny One Direction zrejme tento rok odštartuje sólovú kariéru. Najpopulárnejší boyband súčasnosti totiž na konci minulého roka ohlásil pauzu a Styles má už teraz niekoľko skladieb zaregistrovaných pod svojím menom v Americkej spoločnosti skladateľov, autorov a vydavateľov.

Ako informoval koncom decembra britský denník The Telegraph, Harry Styles si tam zaevidoval štyri piesne s názvami Already Home, Coco, Endlessly a 5378 Miles. Okrem speváka sa na nich autorsky podieľali aj gitarista John McDaid z formácie Snow Patrol a producent Gary Go.

Na webstránke Americkej spoločnosti skladateľov, autorov a vydavateľov (American Society of Composers, Authors and Publishers - ASCAP), ktorá v USA zastrešuje autorské práva v oblasti hudby, sa so Stylesom spája viacero skladieb, ale len pri spomínaných štyroch figuruje ako jediný interpret, čo podnietilo diskusie na sociálnych sieťach. Fanúšikovia začali špekulovať o spevákovej sólovej kariére, čo je veľmi pravdepodobné, keďže One Direction majú v súčasnosti prestávku. Spevák to však zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Už ako k faktu sa však k tejto možnosti vyjadril Jay Z, ktorý chce 21-ročnému rodákovi z Redditchu so sólovou kariérou pomôcť. 46-ročný raper a producent to prezradil v rozhovore pre britský denník Daily Star. "Harry nepotrebuje, aby ho niekto objavil, každý na svete ho pozná. Potrebuje však pomôcť s tým, aby ho začali vnímať nie ako člena skupiny, ale ako sólového interpreta. Môžem mu sprostredkovať spoluprácu s väčšími umelcami a producentmi a spraviť z neho tak za rok najväčšieho umelca na svete," povedal manžel speváčky Beyoncé, ktorý je tiež zakladateľom a majiteľom vplyvnej spoločnosti Roc Nation.

Harry Styles sa stal známym vďaka spomínanej formácii One Direction, ktorú s ním pôvodne tvorili Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne a Zayn Malik. Posledný menovaný však skupinu tento rok v marci opustil. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music, ktoré založil Simon Cowell, podpísalo kontrakt na dva milióny libier a One Direction sa stali fenoménom. Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a Made in the A.M. (2015). Získali viac ako sto ocenení vrátane piatich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, piatich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, Ascap.com, Telegraph.co.uk, Femalefirst.co.uk, archív)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: One direction