Časť kapely Wohnout sa vydala do Afriky objavovať krásu Kene, navštíviť malú nemocnicu Itio a halvne natočiť videoklip. Ten má podporiť zbierku na kúpu dýchacieho prístroja do miestnej nemocnice Itibo, ktorú vedie český lekár Ales Bárta.

Wohnouti v Afrike zbierali videomateriál k piesni Sladký dřevo, ktorá je novinkou z pripravovaného albumu. "My Wohnouti toľko radi cestujeme, defacto už od samého nášho vzniku. Teraz ale prišlo niečo, čo spojilo našu životnú vášeň s projektom, ktorý ju povýšil na užitočnú vec. Napísali sme pieseň, načrtli scenár, zbalili gitary a batohy a odišli sme natáčať do Afriky. Dobrodružstvo je skvelá vec. A keď ešte pomáha, nie je čo riešiť."

Videoklip má podporiť zbierku na nákup dýchacieho prístroja do nemocnice Itibo, na podpornú a riadenú ventiláciu pacientov a je určený pre dospelých, rovnako aj pre deti i novorodencov v kritickom stave a v pooperačnej starostlivosti.

"Nikdy som sa nedostal tak blízko k veciam, ktoré súvisia s našou životnou prioritou, čo je zdravie. Videl som operáciu chlapa posekaného mačetou, plačúce dieťa so zaseknutou guličkou v uchu, chlapca, ktorý spadol do hlbokej studne a polámal si rebrá. Ale tiež som bol svedkom pôrodu, po ktorom si rodička sadla na motorku a odišla aj s dieťaťom zamotaným v deke po hrbolatej ceste domov," komentuje gitarista Honza Homola.

Po návrate čaká kapelu Wohnout posledná časť akustického turné, nasledovať budú početné vystúpenia na festivaloch. Čaká ich tiež príprava nového radového albumu, ktorý vyjde v lete.

Informácie a foto pre Hudba.sk Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout