Štyri koncerty na Slovensku absolvuje v marci a apríli gitarista a skladateľ českej indie-elektronickej formácie Khoiba Filip Míšek, ktorý vlani debutoval pod umeleckým menom Dikolson. V marci zahrá postupne v košickom centre Tabačka (15.3.), o deň neskôr v žilinskej Stanici a 17. marca v trenčianskom klube Lúč. Trojicu vystúpení doplní koncert v bratislavskom KC Dunaj (7.4.).

Od rozpadu domovskej kapely Khoiba v roku 2008 fanúšikovia dlho čakali, kedy sa rozhýbu a kam sa posunú jej dve ústredné postavy. Zatiaľ čo speváčka Ema Brabcová si založila kapelu Luno, skladateľ Filip Míšek ako Dikolson vydal pred rokom debutový sólový album The Bear Is Sleeping Now.

"Luno sa odobralo ľahko prístupným indie-popovým smerom, Dikolson svoje melódie v bohatých aranžmánoch viac komplikuje. Hoci naživo debutoval len túto zimu dvoma koncertmi na Islande, koncertne netreba očakávať nudnú notebookovú elektroniku," priblížil s tým, že Dikolson sa na Slovensku predstaví ako živá kapela s klávesmi, basou i klasickým dychovým nástrojom fagotom. V Košiciach, Žiline a Bratislave Filipa Míška ako Dikolsona doplní slovensko-britská dvojica hudobníkov Pjoni a Aches, v Trenčíne to bude slovenská kapela Diego.

Dikolson - The Bear Is Sleeping Now

Zdroj: TASR
Foto: Exitab Label

Súvisiaci interpreti: Khoiba