Londýnska elektronická formácia Rudimental dobyla britský singlový rebríček so svojou novou skladbou Feel The Love, v ktorej hosťuje John Newman. Až na tretie miesto sa vyšplhala víťazka Eurovízie Loreen so skladbou Euphoria. V albumovom rebríčku boduje hneď niekoľko noviniek na čele s novinkou Garyho Barlowa.

Pre štvorčlennú skupinu Rudimental v zložení Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith je ich súčasné No. 1 vôbec prvým umiestnením v UK Charte a hneď na prvej priečke. Nováčikovia na britskej scéne odsunuli z vrcholu americkú indie-popovú skupinu Fun a speváčku Janelle Monáe s ich spoločným hitom We Are Young, ktorému patrí aktuálne druhá priečka.

Rudimental feat. John Newman - Feel The Love

Na trojke je švédska speváčka a tohtoročná víťazka Eurovision Song Contest Loreen s piesňou Euphoria, ktorá bola pred týždňom až na 85. mieste. Štvrté miesto patrí druhej a zároveň aj poslednej tohtotýždňovej novinke v top 10, ktorou je skladba When She Was Mine britskej skupiny Lawson. Prvú päťku aktuálne uzatvára kanadská speváčka Carly Rae Jepsen s piesňou Call Me Maybe, ktorá bola v predchádzajúcom vydaní UK Chartu na trojke.

Lawson - When She Was Mine

V albumovom UK Charte tento týždeň kompletnú prvú päťku tvoria novinky. Anglický spevák a hudobník Gary Barlow debutuje so svojou treťou sólovkou Sing (2012) na vrchole britského albumového rebríčka. Člen skupiny Take That nahral tento album s kapelou The Commonwealth Band, ktorú vytvoril pri príležitosti 60. výročia korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II. Pre Barlowa je to druhá sólovka, s ktorou sa mu podarilo dobyť UK Chart. Predtým tento úspech dosiahol s debutovým albumom Open Road (1997).

Gary Barlow & The Commonwealth Band feat. Military Wives - Sing

Na dvojke sa umiestnila britská speváčka Paloma Faith s druhým albumom Fall To Grace (2012). Pre 26-ročnú rodáčku z Londýna je to vôbec najlepšie umiestnenie v kariére, keďže jej debutová štúdiovka Do You Want The Truth Or Something Beautiful? (2009) sa dostala najvyššie na deviatu priečku.

Na treťom mieste je britská hudobníčka pakistanského pôvodu Rumer a jej druhá štúdiovka Boys Don't Cry (2012), na štvorke americká kapela Scissor Sisters s novinkou Magic Hour (2012) a na päťke tenorista Russell Watson s albumom Anthems (Music To Inspire A Nation) (2012).

Rumer - P.F. Sloan

Do top 10 sa okrem toho dostala ešte jedna novinka, ktorou je šiesta štúdiovka islandskej skupiny Sigur Rós s názvom Valtari (2012) na osmičke. Minulotýždňová jednotka - Emeli Sandé s albumom Our Version Of Events (2012), sa prepadla na šieste miesto.

Sigur Rós - Ég anda

Britský rebríček albumov (27. mája 2012 - 2. júna 2012):

1. Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing
2. Paloma Faith - Fall To Grace
3. Rumer - Boys Don't Cry
4. Scissor Sisters - Magic Hour
5. Russell Watson - Anthems (Music To Inspire A Nation)
6. Emeli Sandé - Our Version Of Events
7. Bee Gees - Number Ones
8. Sigur Rós - Valtari
9. Rihanna - Talk That Talk
10. Adele - 21

Britský rebríček singlov (27. mája 2012 - 2. júna 2012):

1. Rudimental feat. John Newman - Feel The Love
2. Fun feat. Janelle Monáe - We Are Young
3. Loreen - Euphoria
4. Lawson - When She Was Mine
5. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
6. Rihanna - Where Have You Been
7. Alex Clare - Too Close
8. Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P.
9. Train - Drive By
10. Wanted - Chasing The Sun

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/RudimentalUK

Súvisiaci interpreti: Gary Barlow, Loreen