Očakávaný koncert americkej thrashmetalovej legendy Slayer a francúzskej kapely Gojira sa uskutoční v pondelok 11. júna v bratislavskej Aegon Arene (NTC). V predpredaji sa vstupenky predávajú za 29 eur, priamo na koncerte zaplatí návštevník za lístok 35 eur.

Brány Aegon Areny (NTC) sa v deň koncertu otvárajú o 18:30. Ako prvá vystúpi o 19:00 francúzska Gojira, hlavná hviezda večera Slayer začne svoj koncert o 20:15.

Ako už organizátori avizovali, skupina Slayer prinesie do Bratislavy plnohodnotnú šou, s ktorou toto leto vystúpi aj na najväčších európskych festivaloch. Pár dní pred bratislavským koncertom sa štvorica ukáže aj na rakúskom Nova Rocku.

Slayer svoju kariéru naštartovali začiatkom osemdesiatych rokov. V roku 1986 už boli najmä vďaka legendárnemu albumu Reign In Blood považovaní za jednu z najdôležitejších metalových kapiel všetkých čias. K "zlatému fondu" skupiny patria aj nasledujúce dva albumy South Of Heaven (1988) a Seasons In The Abyss (1990).

Ako súčasť takzvanej Veľkej thrashmetalovej štvorky (Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax) zažili kalifornskí hudobníci najväčšiu slávu na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, no svoju pozíciu na scéne si držia dodnes.

Slayer - Angel of Death

Francúzska Gojira funguje na scéne od roku 1996. Pôvodne účinkovala pod názvom Godzilla, v roku 2001 si však partia z mestečka Bayonne zmenila názov na ten súčasný. Zaujímavosťou je, že za 16 rokov na scéne nezmenila zloženie. Stabilnú zostavu tvoria bratia Joe a Mario Duplantierovci, Christian Andreu a Jean Michel Labadie.

Úpešnú kariéru korunovali koncertami s inými veľkými menami ako Cannibal Corpse, Machine Head, Lamb of God, Trivium, Behemoth či Children of Bodom. V máji hrali ako predkapela na pražskom koncerte Metallicy.

Gojira - Love

Vstupenky v predpredaji získate za 29 eur v sieťach Eventim a Ticketstore, online na www.eventim.sk a www.interstore.sk. Priamo na mieste konania budú stáť 35 eur.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Skalar Entertainment.


Foto: Slayer.net

Súvisiaci interpreti: Gojira, Slayer