Waleská hudobná skupina Stereophonics zverejnila svoje plány na vydanie dvoch nových albumov. Oba sú už hotové, pričom prvý sa na trh dostane teraz v októbri a ďalší o 18 mesiacov neskôr.

"Minulý rok to bolo po prvý raz za ostatných 14 rokov, čo sme neboli na turné. To znamená, že nové nahrávky sa vôbec nepodobajú na nič, čo sme spravili doteraz," vysvetlil spevák Kelly Jones denníku Daily Star. "Mali sme čas ísť do nášho vlastného štúdia a hrať sa s tým. Výsledkom je mohutnejší zvuk a veľkolepý, filmový štýl," dodal. O sláčikové časti niektorých nových skladieb sa postaral hudobný skladateľ David Arnold, ktorý zložil hudbu k filmom ako Hviezdna brána (1994), Deň nezávislosti (1996) či piatim bondovkám.

Stereophonics v roku 1992 založili spevák a gitarista Kelly Jones, basgitarista Richard Jones a bubeník Stuart Cable, ktorého z kapely v roku 2003 vyhodili a nahradil ho Javier Weyler. Posledným členom skupiny je gitarista Adam Zindani. Svoju debutovú nahrávku s názvom Word Gets Around vydali v auguste 1997 a o rok neskôr si z udeľovania Brit Awards odniesli cenu v kategórii Najlepší nováčik.

V roku 1999 Stereophonis na trh uviedli druhú štúdiovku Performance and Cocktails s hitmi The Bartender and the Thief, Just Looking či Pick a Part That's New. S týmto albumom sa im prvýkrát podarilo dobyť UK Chart. Rebríček ovládli aj s treťou štúdiovkou Just Enough Education to Perform (2001) obsahujúcou aj single Mr. Writer, Have a Nice Day, Step On My Old Size Nines, Handbags and Gladrags a Vegas Two Times a nasledujúcimi nahrávkami You Gotta Go There to Come Back (2003), Language. Sex. Violence. Other? (2005) a Pull the Pin (2007). Ostatný album Keep Calm and Carry On (2009) sa však nedostal ani do prvej desiatky. 

Zdroj: SITA
Foto: Stereophonics.com

Súvisiaci interpreti: Stereophonics