Andrea Bučko pracuje na novom albume. Prvou ochutnávkou z jej novej tvorby je pieseň Púšťam ťa, ktorej autorkou je samotná speváčka. O videoklip sa postaral jej divadelný kolega a kamarát Peter Pavlík. Na hudobnej produkcii sa podieľal Adam Kuruc. Nahrávka vznikla nezávisle v štúdiu u Daniela Žulčáka, kde sa nahráva aj väčšina pripravovaného albumu. O mix a master sa stará Jaro Žigo Jr.

Pieseň Púšťam ťa napísala Andrea Bučko z rýchleho tvorivého popudu a rozhodnutie vypustiť ju ako singel bolo spontánne. "Skladba vznikla nedávno za necelú hodinu, doslova intenzívnym kopnutím múzy, kým som mala pauzu medzi dvomi študentami. Pôvodne som chcela dať von úplne iný singel. No býva to najväčší príval radosti, keď sa prirodzene a nenásilne ozve tá tvorivá iracionálna časť v nás a vznikne niečo rýcho, intenzívne a uvoľňujúco. Hneď ako som nahrala prvé demo, poslala som ho najlepším kamarátkam a boli nadšené i dojaté. To ma posmelilo v rozhodnutí urobiť k sladbe aj klip a zavolať si na pomoc na dotvorenie správnej hudobnej atmosféry producenta Adama Kuruca," uviedla speváčka.

S tým Andrea spolupracovala už na albume Polarity. Nový album, ktorého meno ostáva ešte tajomstvom, bude Andreiným piatym autorským hudobným albumom (nerátajúc tri abumy pre deti). Medzi jej posledné výrazné počiny patrí album Morena, ktorý napísala a vydala s obľúbenou slovenskou herečkou Dominikou Kavaschovou. Tá Andreinu tvorbu podporuje a teší sa aj z jej sólových projektov. Obe dievčatá však čoskoro chystajú aj spoločný singel, nový tanečný hit, ktorý zverejnia už v druhej polovici augusta.


Skladba Púšťam ťa patrí do línie intímnych lyrickejších piesní, ktoré sú typické pre Andreinu sólovú tvorbu. Tá sa čoraz viac otvára slovenskému jazyku, čo nebolo vždy zvykom. "Cítim, že v slovenčine zniem inak. V poslednej dobe, aj vďaka tomu, že trávim viac času doma na Slovensku, sa snažím tvoriť najmä po slovensky, hoci stále mi to príde jemne ťažšie ako napríklad v angličtine alebo francúzsštine. To sú jazyky spevavejšie a keďže mám rada bohaté melódie, častejšie inklinujem k nim. Slovenčina ma zjednodušuje, no v jednoduchosti je krása a čoraz viac jej začínam prichádzať na chuť. Nie len v hudbe."

Klip k piesni sa natáčal v obasti Šraneckých pieskov na Záhorí. Andrea toto miesto objavila práve vďaka autorovi videa Petrovi Pavlíkovi. "Na instagrame som videla jeho krátke video, ktoré vyzeralo ako na púšti. Hneď som mu napísala, kde to je, že by som si to miesto vedela predstaviť pre jednu skladbu a poslala som mu jej demo. Peťko sa okamžite do skladby zamiloval a vraj mu stále išla v hlave aj s obrazmi. Priznám sa, že podvedome som v to dúfala, chcela som totiž tak intímnu výpoveď natočiť s niekým, kto mi je blízky, s kým som kamarátka, aby som sa vedela uvoľniť, aby z toho išla prirodzenosť. Žiadna veľká výprava. Peťko mi navrhol, že ma vezme na to miesto a že mi aj ten klip natočí na telefón," prezradila speváčka.

"A tak sa aj stalo, bola to krásna spolupráca, Peťko má obrovský talent na zachytenie tej správnej atmosféry a výpovedných detailov. Klip sme síce natočili iba na telefón po rýchlej spontánnej kamarátskej dohode, no tak to pekne vypálilo, že sme z tej spolupráce obaja nadšení. Odviezla nás tam jedna z mojich najbižších priateilek Lucka, lodičky nám vyrobila Peťkova bízka kamarátka scénografka Miška a bola som tým pádom obklopená krásnymi ľuďmi, v krásnom prostredí. Ideálne na uvoľnenie tej správnej emócie. V Peťkovi vidím veľký talent na budúcu video tvorbu," dodla na záver Andrea Bučko.

Andrein nový album má vyjsť koncom roka a bude prevažne v slovenskom jazyku, no objavia sa aj nahrávky v angličtine, francúzštine a dokonca aj bonusová pieseň v češtine, ktorá vznikla pre inscenáciu Milada v SND. Singel Púšťam ťa je prvou ochutnávkou z neho.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Bučko. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko