Vráťme sa do roku 2007. Vrchným priečkam singlových hitparád neúnavne vládne hit Give It to Me trojice Furtado, Timberlake a Timbaland. O 16 rokov neskôr sa pokúsia v rovnakom zložení znova obsadiť vrchol hitparád. Podarí sa energickej a pozitívnej novinke Keep Going Up zopakovať úspech svojho predchodcu?

"Všetci traja – ja, Timbaland a JT – máme za sebou dlhé kariéry so vzostupmi a pádmi. Pre mňa osobne bola práca na tejto piesni veľmi autentická, je to ako malý zázrak," uviedla Nelly Furtado. "Timbaland a JT spolu pracovali na novej hudbe už asi rok a napadlo im, že by som sa mohla pridať, aby som tú loď otočila trochu mojím smerom," dodala.

Popri vydaní singla zverejnila trojica hudobníkov aj video zo zákulisa, ktoré umožnilo fanúšikom nahliadnuť do procesu nahrávania. A hoci sú vo videu všetci traja, pri nahrávaní skladby Keep Going Up sa v skutočnosti nestretli. Nelly Furtado totiž svoje spevy nahrávala na diaľku a so svojimi kolegami bola v spojení cez videohovor.

Novinka je prvým oficiálnym singlom Timbalanda po viac ako ôsmich rokoch a predznamenáva jeho pripravované EP, ktoré by malo byť vydané na jeseň. Zároveň je tiež jeho umeleckým debutom v rámci partnerstva medzi jeho vlastnou značkou Mosley Music Group a vydavateľstvom Def Jam Recordings. Dvojica Timbaland a Justin Timberlake spolupracuje aj na pripravovanom albume amerického speváka, o ktorom hovoria ako o "druhej časti (albumu) FutureSex".

Na nových skladbách pracuje aj Nelly Furtado. "Som pri tvorbe hudby šťastnejšia ako kedykoľvek predtým. Svoju prácu milujem viac, ako som ju kedy milovala. Uvedomujem si, že byť na pódiu je ako byť doma," vyznala sa 44-ročná speváčka.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)