Český jazzový majster, flautista a skladateľ, Jiří Stivín, mieri do Bratislavy predstaviť publiku originálne hudobné predstavenie s názvom Dividlo. Už 10. októbra predvedie jedinečnú improvizačnú šou plnú hudby, obrazu, hovoreného slova aj vtipov. Jiří Stivín divákom navyše netradične predstaví niekoľko obľúbených kultúrnych osobností.

"Hudobná, slovná aj obrazová improvizácia - to je oblasť, ktorú najviac využívam pri svojich projektoch, a preto je každé predstavenie premiérou. Dividlo je sólová improvizácia sprevádzaná videoprojekciou a tiež hovorovými, obrazovými, alebo hudobnými podkladmi. Väčšinou ide o vlastné, alebo barokové skladby, ale aj upravené ľudové a známe melódie," vysvetlil Jiří Stivín.

Diváci sa môžu v rámci improvizovaného vystúpenia Jiřího Stivína tešiť aj na významné herecké osobnosti. Vďaka videoprojekcii sa publikum stretne napríklad s Jánom Werichom, Bolkom Polívkom, Milanom Lasicom či Júliusom Satinským. Jiří Stivín sa na hostí bratislavského originálneho večera s množstvom zábavy veľmi teší.

"Vždy sa teším na publikum, ktoré má záujem o moju tvorbu. V "Dividle" bude obrazových a zvukových hostí naozaj dosť - Jan Werich, Milan Lasica a Július Satinský, Miroslav Horníček, Vlasta Burian, Karel Kryl, Zuzana Homolová, Bolek Polívka, Zuzana Stivínová a ďalší," prezradil český hudobník.

Jiří Stivín je český jazzman, flautista a skladateľ. Jeho hudobný prejav charakterizuje nespútanosť, improvizácia, časté prechádzanie medzi jednotlivými hudobnými štýlmi. Vystupoval v rockovej kapele Sputnici, bol členom činoherného súboru hudobného divadla v Karlíne. No jeho hlavným odborom je jazz. Spolu s Martinom Kratochvílom založili v šesťdesiatych rokoch súbor Jazz Q.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.