Koncom novembra vydala nový album nitrianska alternatívna fromácia Dirty Disco Rockers. Počin s názvom DDR, ktorý je odvodený od skratky zoskupenia, obsahuje sedem pôvodných skladieb a jeden remix od pražského DJa Fedora.

Novinka formácie Dirty Disco Rockers podobne ako predošlé albumy spája rôzne hudobné štýly do eklektického mixu. Na albume DDR tvorí základ živá gitarová kapela koketujúca s minimalistickými elektronickými loopmi dídžeja Sabianiho. V prevažne inštrumentálnej tvorbe dominuje výrazný groove zašpinený psychedelickými gitarovými sólami i noiseovými plochami.

Štipky najrôznejších žánrov od funku cez post-rock až po elektroniku roztavené vo zvláštnom hudobnom lekváre poskytujú veľkorysý priestor pre vlastnú predstavivosť. Tá býva naživo podporená nemenej pestrými videoprojekciami. Hosťami na novom albume sú speváčka Katka Korček z Made2Mate, ktorá si s kapelou strihla groove-rockové číslo I Don’t Care a saxofonista Mário Belák zahusťujúci divoký záver skladby The Costs of Being Different.

Celý album môžete počúvať napríklad na Soundcloude, Deezeri, Spotify a ďalších streamingových službách. Viac info nájdete na webe soundfruit.sk.





Redakciu Hudba.sk informoval Peter Škorec z vydavateľstva Soundfruit.  

Foto: Soundfruit

Súvisiaci interpreti: Dirty Disco Rockers