Minulý rok sa zdalo, že taliansky skladateľ Ennio Morricone so živými vystúpeniami končí. Jeho koncerty v Prahe, ale aj v Budapešti boli odmenené nekonečným standing ovation. Práve skvelá atmosfér koncertov primäla maestra k rozhodnutiu sa ešte vrátiť.

Svoje 90. narodeniny, ktoré nedávno dovŕšil, oslávi Ennio Morricone s fanúšikmi. Už 23. januára 2019 v Papp László aréne Budapešť a 25. januára 2019 v O2 aréne Praha. Pražský koncert je už síce vypredaný, ale ešte stále máte možnosť zavítať do blízkej Budapešti.

Ennio Morricone patrí medzi najväčšie osobnosti filmovej hudby všetkých čias. Autor melódií k filmom Vtedy na západe, Profesionál, Misia, Osem hrozných, Bio Raj, či Dobrý, zlý a škaredý vypredáva veľké haly po celom svete. Jeho verní fanúšikovia a Český národný symfonický orchester mu nepochybne prirástli k srdcu.

Oslava s najlepším publikom

Svoje 90. narodeniny chce umelec stráviť s tým najlepším publikom, a preto sa rozhodol vrátiť a potešiť svojich fanúšikov. "Sme veľmi šťastní, že práve naša agentúra získala možnosť osláviť s Maestrom Morriconem jeho narodeniny. Je to pro nás ohromná česť. A veľký hudobný skladateľ, samozrejme, bude oslavovať na pódiu so skvelým orchestrom, speváckym zborom a veľkým počtom sólistov," hovorí o koncerte Květa Havelková z usporiadateľskej agentúry JVS Group.  

Ennio Morricone patrí medzi najúspešnejších a najrešpektovanejších filmových hudobných skladateľov všetkých čias. Rímsky patriot má vo svojej zbierke veľký počet ocenení, medzi ktoré patrí napríklad cena Oskar za prácu na Tarrantinovom filme Osem hrozných, alebo ako jediný hudobný skladateľ sveta získal zlatú sošku za celoživotný prínos kinematografii.


Redakciu Hudba.sk za organizátorov informovala PR manažérka Zuzana Benedictová z JVS GROUP. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ennio Morricone